Olli Kohonen Vasemmistoliittolainen Oulusta - juttua maakunnasta ja vähän koko maailmastakin

Politiikka on sieltä ja syvältä

Turuilla ja toreilla jutustellessa saa monesti kuulla politiikan olevan silkkaa höpöhöpöä ja että poliitikot ovat varsinaisia humpuukimaakareita. Nämä ovat tosin huomattavasti siistittyjä muotoja siitä, mitä moni ihminen oikeasti sanoo. Politikan sanotaan usein olevan sieltä ja syvältä.

Ymmärrän hyvin politiikkaa ja politiikkoja kohtaan esitetyn kritiikin. Siihen on painavat syynsä, koska aivan liian monta kertaa ihmiset ovat saaneet pettyä vaalien jälkeen. Kukaan poliitikko ei toki saa yksi yhteen lävitse sitä, mitä esitteissään ja nettisivuillaan haluaa. En varmasti minäkään valituksi tullessani. 

Tosin itse kunkin on syytä miettiä, mitä ennen vaaleja lupaa. Jos esimerkiksi yksittäisen puolueen vaalisloganina on "Saat, mitä tilaat" ja vaalien jälkeen tehdyt päätökset ovat kaikkea muuta kuin on luvattu, ei ihme, että moni turhautuu politiikkaan ehkä lopullisestikin.

On erityisen huolestuttava, että varsinkin pienituloisten, työntekijäammateissa olevien ja nuorten into äänestää on matala. Vaikka asiasta uutisoitiin tuoreen tutkimuksen pohjalta viimeksi tänään, ei ilmiö ole uusi. Perusteluksi äänestämättä jättämiselle todetaan usein se, että eduskunnassa tehdään juuri heidän etujensa vastaista politiikkaa. Todellinen ongelma piilee siinä, että näin tapahtuu juuri siksi, koska näissä ihmisryhmissä äänestetään niin pienellä innolla!

Äänestämättä jättäminen on osa Suomessa tapahtunutta eriarvoisuuden kasvua. Äänestysprosenttia kasvattaisi varmasti se, että me poliittiset päätöksentekijät seisoisimme aidosti sanojemme takana. Vaalien alla vasemmistolaisuus on pop ainakin erilaisten lupausten muodossa, mutta tilanne muuttuu varsin nopeasti vaali-illan jälkeen. 

Millään hokkuspokkus-tempuilla ei äänestysprosenttia ei saa nousun. Sanojen on muututtuva teoiksi. Ensiarvoisen tärkeää olisi vähentää syrjäytymistä, kaventaa terveys- ja tuloeroja ja lisätä ihmisten osallisuutta yhteiskunnassa. Näin Suomi voisi olla taas maa, johon voisi luottaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Millään hokkuspokkus-tempuilla ei äänestysprosenttia ei saa nousun. Sanojen on muututtuva teoiksi. Ensiarvoisen tärkeää olisi vähentää syrjäytymistä, kaventaa terveys- ja tuloeroja ja lisätä ihmisten osallisuutta yhteiskunnassa. Näin Suomi voisi olla taas maa, johon voisi luottaa."

Jos Vasemmistoliitto vaatisi kapitalistisen talousjärjestelmän kumoamista ja siirtymistä sosialismiin, äänestäisin Vasemmistoliittoa. Nyt jätän kokonaan äänestämättä.

Yksipuoluejärjestelmä: Suomen Kapitalistinen Talouskasvupuolue

Miksi äänestämällä ei voi vaikuttaa

Kansalla edessä massiivinen pettymys vaalien jälkeen

Toimituksen poiminnat