Olli Kohonen Vasemmistoliittolainen Oulusta - juttua maakunnasta ja vähän koko maailmastakin

Vasemmistojysäys muhimassa ensi keväälle

Politiikan uutisointi on tänään keskittynyt ymmärrettävästi Touko Aallon eroon Vihreiden johdosta. Omalta osaltani toivon vahvasti jaksamista ja toipumista Aallolle. Tiedän itse mielenterveyden ammattilaisena, että masennus on vaikea sairaus, jonka kanssa ei ole leikkimistä.

Toivon myös Vihreille viisautta tehdä hyviä päätöksiä tulevan pj-valinnan suhteen. Vaikka vaalityön tekee pitkälti puolueen kenttä, on puheenjohtajalla merkityksensä siinä. Nyt tarvitaan punavihreä vaalivoitto tulevana keväänä politiikan suunnan muuttamiseksi. Toivon siis erittäin hyvää vaalimenestystä niin Vihreille, Vasemmistoliitolle kuin SDP:lle.

Tänään kuitenkin uutisoitiin myös puoluebarometrista, jossa varsin merkittävää on mielestäni Vasemmistoliiton kohoaminen imagoltaan kolmanneksi parhaaksi puolueeksi SDP:n ja Kokoomuksen jälkeen. Ainakin Kansan Uutiset huomioi viestintätoimisto Ellun Kanojen tutkimusjohtajan, aiemman Kokoomuksen suunnittelupäällikön Jukka Mannisen tekemän ennusteen, jonka mukaan Vasemmistoliitto voisi ottaa eduskuntavaaleissa kuusi lisäpaikkaa. Tämän lisäksi kolme kansanedustajapaikkaa olisi puolueellemme aivan hilkulla.

Kun lisää vielä puoluebarometrista jo aiemmin uutisoidun tiedon, jonka mukaan Vasemmistoliittoon suhtaudutaan puolueista kolmanneksi myönteisimmin, ovat ennusmerkit varsin mukavat ajatellen ensi kevättä.  Toki mikään ylläolevista prognooseista ei kanna yhtään minnekään ilman sinnikästä vaalityötä ja onnistunutta ehdokasasettelua. Mutta toisaalta työtä tehdään koko ajan ja viime perjantain yllätysjysäys oli Esko Seppäsen ehdokkuuspohdinta Uudeltamaalta. Aiemmin vaalipiirissä ei ollut Vasemmistoliitolla valtakunnallisesti erittäin tunnettuja nimiä, mutta Seppänen korjaisi tämän ongelman kertaheitolla.

Niin, ja onhan meillä Suomen suosituin puheenjohtaja Li Andersson. Mutta hän ei ole yksin Vasemmistoliitto, vaikka upea ihminen ja superosaava politiikko onkin. Vasemmistoliitto on sen yli 10 000 jäsentä, joista noin pari sataa on ensi keväänä ehdolla eduskuntavaaleissa asiapohjalta. Meillä on 80-sivuinen tulevaisuusohjelma, jossa määritellään millaiseksi Suomi tehtäisiin Vasemmistoliiton johtamana. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Vasemmistojysäys muhimassa ensi keväälle''

Sille tuskin löytyy kotimaisia rahoittajia, joten valtion ja kuntien on otettava lisää lainaa ulkomailta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Mitenkäs tuo Suomen sähköntuotanto? Harkitaanko muita energiaratkaisuja kuten pienreaktoreita.

Ei tuuli- ja aurinkovoima vaan kestävää säästä riippumatta olevaa teknologiaa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Vasemmistoliitto ei ole kovin hyvä hallituskumppani. Pääministerin on pakko laskelmissaan ottaa huomioon, että osa saattaa hyvinkin jäädä heti alussa oppositioon, ja sinnehän se koko puoluekin siirtyy jossain vaiheessa hallituskautta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Vasemmistojysäystä tuskin kukaan kaipaa. Siitä on sen verran karmeita kokemuksia vuosikymmenten takaa...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Joo, keskiolut vapautettiin kauppoihin, kehitettiin eläkkeitä, rakennettiin peruskoulujärjestelmä ja terveyskeskukset jotka porvarit joutuvat nyt purkamaan, kamalaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Masokistejahan suomalaiset ovat, jos nykyiselle menolle jatkoa haluavat. Nykyisten hallituspuolueiden yhteiskannatus on jotain 37-38 prosenttia mielipidemittauksissa ja se kertoo paljon.

Perussuomalaisten hajoamisen jälkeen meillä on ollut itse asiassa vähemmistöhallitus, jos kannatusmittauksia katsoo. Viime vaalien tuloksella kuitenkin on menty ja mennään loppuun asti.

Vasemmistoliitto toimii omalla peruslinjallaan, SDP on vasemmistopuolueista se joka pitää suurempaa ääntä joten jokaiselle jotakin. Jos Juha Sipilä jatkaa riitelyään Suomen Yrittäjien ja Mikael Pentikäisen käsikassarana saattaa tulla isompikin jysäys. Kepu alle 30 kansanedustajan olisi kova juttu.

Matti Simonaho

Iltalehti 04.10.2018 : "Tällainen on Porin raa’asta murhasta epäilty seurakuntavaaliehdokas - saapui Suomeen vuonna 2015 ja kääntyi kristinuskoon" - https://www.iltalehti.fi/kotimaa/6dec5f9b-472f-41a...

Iltalehti 11.10.2018 : "Kansanedustaja Anna Kontula (Vas) kertoo Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa pitävänsä paperittomien eli esimerkiksi kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden piilottelemista hyvänä ja kannustavansa suomalaisia siihen." - https://www.iltalehti.fi/politiikka/3b166239-cefd-...

Barometrin mukaan tuo pakolaisten piilottaminen merkitsee jäsenkatoa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sdp 22 %, Vasemmistoliitto 8 % ja Vihreät 7 % = yht. 37 %.

Apupuolueeksi tarvitaan joko inhottava Kokoomus tai Keskusta, jotta hallitus olisi edes toimintakykyinen.

Hallituksen muodostaminen ei ole kirkossa kuulutettu, jos sekä Kokoomus, että Keskusta antavat Rinteelle pakit hallitusneuvotteluissa. Rinteen on oltava kieli keskellä suuta mielin kielin, vaikka SDP voittaisikin vaalit.

Sikäli vasemmistojysäyksestä saattaa tulla tusahdus.

Toimituksen poiminnat