Olli Kohonen Vasemmistoliittolainen Oulusta - juttua maakunnasta ja vähän koko maailmastakin

Tolkun miehestä norsunluutornin pääministeriksi

Juha Sipilä ratsasti Keskustan puheenjohtajaksi uudistajan viitta harteillaan. Hän tuli politiikkaan yritysmaailmasta ja loi oppositiossakin itsestään kuvan sillanrakentajana. Sipilästä piirtyi mielikuva nöyränä, mutta jämptinä miehenä, joka tekee minkä lupaa. Hän antoi hyviä vinkkejä niin oikealle kuin vasemmalle. Ihmiset luulivat, että hän olisi ihan aidosti järkikaveri. Lupasipa Sipilä jopa, että häntä saa potkaista polvitaipeeseen, jos hänestä tulisi tavallinen poliitikko. Kansa antoi vaaleissa 2015 palkintonsa Sipilälle.

Pääministerin pestissä kaikki on toisin. Takki on todellakin kääntynyt. Sipilä ei ole kuunnellut ketään tai mitään hänen omien viiteryhmiensä ulkopuolelta. Sipilä on ollut ylimielinen ja ajoittain jopa uhkaava niin mediaa kuin tiedettä kohtaan.

Oppositiopuolueista nyt puhumattakaan. Toki on selvää, että hallituksen on sen itsensä uskottavuuden vuoksi vedettävä selviä linjauksia. Silti hallituksen tehdessä kaikkien aikojen mittavinta uudistusta suomalaisessa palvelu- ja hallintokentässä, olisi uskonut, että tämä järkikaveri ottaa mukaan laajemman rintaman tekemään erittäin monen vaalikauden yli ulottuvaa uudistusta. Se olisi ollut tolkun miehen teko.

Näin ei käynyt. Hallitus runnoo vain muutaman kansanedustajan enemmistöllä sote- ja maakuntauudistusta lävitse. Kaikki tosin tietävät liki main kaikkien asiantuntijoiden pitävän koko kuviota todella ongelmallisena kaikella tapaa. Sipilälle tämän esiin nostaminen on tosin ”hölynpölyä” tai ”hyödytöntä keskustelua”.

Hän ei ole paljoa korvaansa lotkauttanut esimerkiksi maamme osaavimpien oikeustieteilijöiden, Juha Lavapuron ja Tuomas Ojasen, arvostelulle maakuntavaalien kestämättömästä aikataulusta. Kritiikkiin on yhtynyt myös hallituksen oma laillisuusvalvoja oikeuskanslerinvirasto.

Sipilän oma puolue on maksamassa johtajansa piittaamattomuudesta muita kohtaan erittäin kovaa laskua. Puolueiden imagotutkimuksessa Keskustan luottamus on romahtanut valtavasti ja johdon vetovoima on olematon. Ennen kaikkea hälyttävää on, että 40% ihmisistä pitää sitä ylimielisenä puolueena. Ennen eduskuntavaaleja 2015 luku oli lokakuussa 2014 vain 15%.

Suomalaiset eivät ymmärrettävästi pidä päättäjistä, jotka eivät kuuntele muita ja ota hyvistä neuvoista vaaria. Ja varsinkin jos on rakentanut oman poliittisen pääomansa ”tolkkuudelle”, on todella ongelmissa jos osoittautuu aivan toiseksi kuin ennemmin. Paavo Väyrynen lieneekin kaikessa korkkiruuviudestaan huolimatta siinä harvinaisen oikeassa, että Keskusta on kulkemassa Sipilän johdolla todella suureen vaalitappioon. Kepulaiset näkevätkin tulevaisuudessa, että köyhän asian ja alkiolaisuuden unohtaminen käy todella kalliiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Jännä kun itse pidän pääosin Sipilän politiikkaa juuri köyhän asialla olemisena. Laiskan asialla olemista se ei ole, mutta köyhän kyllä, sikäli mikäli köyhä tosiaan tahtoo töihin.

Tuloerot eivät toistaiseksi ole kasvaneet eivätkä mahdollisesti tule kasvamaankaan. Näin köyhäystävälliseen tulokseen nousukaudella ei liene vasemmistohallitukset pystyneet?

Tiina Teittinen

Olen huomannut että sinulla on tämä yhden asian näkemys lähestulkoon kaikkiin kannanottoihin. Toivoisin että löydät jotain valoa elämääsi.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Pekka, blogin aihe oli jokin muu kuin tuloerojen kehitys.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Pieni muutos tekstiin olisi paikallaan:

Kaikki tosin "tietävät" liki main kaikkien asiantuntijoiden...

Huomioiden sen että sadat asiantuntijat ovat osallistuneet tuon sotemallin laatimiseen voidaan pitää loistavana saavutuksena, että jokseenkin kaikki heistä ovat aikaansaaneet silkkaa sutta ja sekundaa, joka tulee aiheuttamaan liki raamatulliset mittasuhteet saavuttavaa tuhoa tai kärsimystä.

Tai sitten äänekäs vähemmustö jyrää julkisuudessa hiljaisen enemmistön.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Olli, on asiantuntijoita ja toisenlaisia toisten asioiden asiantuntijoita. Tässä kannattaa olla tarkkana.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

En oikein ymmärrä tätä PPn jatkuvaa urputusta jostain "laiskoista työttömistä" ja höpötyksiin jostain tuloeroista. Mitä hiton merkitystä sellaisilla on, jos alempi kansanosa ei juuri tule toimeen, edes tukien varassa.
Jos nyt kuitenkin Pekalta jäänyt huomaamatta, niin esim. Sipilä kertoo hallituksen politiikan iskenyt eniten pienituloisiin(eikä siis tarkoita hyvässä mielessä). Eduskunnan tietopalvelu laskeskellut myös ja päässyt siihen tulokseen, että väestön alimmissa tuloryhmissä tulot vähenee 2015-2018, sen sijaan ylimissä ryhmissä käytettävissä olevat tulot kasvavat.
Kehitys sitten kertoo että kaikilta vähenee(?pieni ristiriita) 2017-2018, mutta ullatusullatus, eniten toki pienituloisilta.
PS kun nyt tätä 600€n/kk ansiosidonnaistani on leikattu aktiivimallin mukaan 4,65%, niin siitä jää vielä kuitenkin sen verta, että voin tilillesi laittaa saman verta, jos se yhtään auttaa valittamiseesi meistä sossupummeista.
PS2 Kunta olisi velvoitettu työllistämään minut kun nyt 500 päivää loppu, mutta mitään ei ole kuulunut.

Meinasi unohtua ne linkit..ihan näin copypastena;
https://yle.fi/uutiset/3-9831659
https://yle.fi/uutiset/3-9832572

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

PP on kehittänyt uuden marksismin. Kaikessa on kysymys hyvän pääoman ja laiskimusten ristiriidasta.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Leipää ja sirkushuveja tarjoavalla on varmasti paras imago, mutta on toinen juttu mitä sen jälkeen. Olen huomannut, että useat ovat unohtaneet kuinka kaikkipuolueet lupasivat leikkauksia julkiseen talouteen tavalla tai toisella. Nyt ovat vain nuo lupaukset sujuvasti unohtaneet.

Sote on siinä mielessä mielenkintoinen hanke että kaikki ovat sitä mieltä että uudistaa pitää, mutta kaikki tavat ovat vain vääriä. Merkillsintä on vain se että esim. demarien vastaehdotus ei nin ihmeellisellä tavalla poikkea nykyehdotuksesta.

Olisipa yhtä paljon vastustettu viime hallituksen tekemää muutosta perusopetukseen niin säästyttäisiin monelta tulevalta murheelta. Kädentaidon tunnit tulevat suomalaisesta perusopetuksesta puolittumaan. Voisi jopa todeta että muutenkin tehtiin näppäräleikkaus koulutukseen, siirtämällä yläkoulun tunteja alakouluun.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Imago varmasti kohenisi ottamalla ns. järki käteen. Kun on todettu erittäin laajalla rintamalla, että sotessa ollaan menossa metsään, niin "tolokun mies" ottaisi kyllä kritiikistä vaarin eikä vain härkäpäisesti puskisi eteenpäin omaa agendaansa. Uuteen Suomeen hienosti ja ahkerasti kirjoittava HUS:n Lasse Lehtonen on hyvä esimerkki asiantuntijasta, jonka näkemykset on vahvasti sivuutettu. Ja hän ei ole todellakaan ainoa lajiaan.

Kaikki me mokailemme. Mokien tunnustaminen on vain inhimillistä myös poliitikoille, ihmiset kyllä ymmärtävät. Pöljyyksiä ei niin ymmärretä. Sipilä on tehnyt ihan päinvastaista politiikkaa hallituksessa kuin mitä antoi luvata odottaa oppositiossa. Ihmisläheisyys on vaihtunut kauniisti muotoiltuna äreyteen.

Risto Koivula

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/sip...

" SIPPILÄN SITRA SOI(TTAA KANSALLISTA) KONKURSSIA….

Pyhäkoulun tiedoilla perustetaan FIRMA ”tekemään tekoälyllä tiedettä”, ja ”siihen” saadaan miljoonarahotus SITRALTA: ABSOLUUTTISEN TURHAAN PASKANJAUHAMISEEN!!!

https://www.sitra.fi/artikkelit/tekeeko-robotti-pa...

Podcast Sitra

https://www.sitra.fi/arkisto/?_article_types=4966

Tekeekö robotti parempaa tiedettä kuin ihminen?

“Singularity Universityssä ainoa kotitehtäväni kesän aikana oli kehittää ratkaisu, jolla voisin vaikuttaa myönteisesti miljardin ihmisen elämään”, kertoo maailman kiinnostavimpien tekoäly-yritysten joukkoon valitun Iris AI:n Maria Ritola yrityksensä alusta.

Kirjoittaja
Jukka Vahti
Asiantuntija, Viestintä, Sitra
Play

https://www.sitra.fi/ihmiset/jukka-vahti/

Jos ihminen lukee noin kirjan viikossa, hän ehtii silti kahlata elämänsä aikana vain 0,1 prosenttia hyvän kirjaston tarjonnasta.

Joka päivä maailmassa julkaistaan yli 3 000 tutkimuspaperia, joten on selvää, että yksittäisen ihmisen mahdollisuudet omaksua ennestään olemassa olevaa ja nopeasti lisääntyvää tieteellistä tietoa ovat vähintäänkin rajalliset.

Tekoäly taas pystyy lukemaan rajattoman määrän tekstiä ja viime vuosina otettujen kehitysaskeleiden myötä myös ymmärtämään lukemaansa ja asioiden merkityssuhteita aivan eri malliin kuin aiemmin.

Tämä taas avaa huikeita mahdollisuuksia aivan uudenlaiseen, tieteenrajoja ylittävään tiedon käsittelyyn ja tieteen tekemiseen.

Hyvää huomista -tulevaisuuspodcastin kolmannen jakson vieraana on tekoäly-startup Iris AI:n toimitusjohtaja Maria Ritola. Jaksossa etsitään vastausta kysymykseen “Tekeekö robotti parempaa tiedettä kuin ihminen?”

”Ihmiskunnan oppimisen tapa on muuttunut ja tulee muuttumaan vielä enemmän”

Maria Ritolan arvioi, että tekoäly kehittyy tulevina vuosina yhä ”tutkijamaisemmaksi” siinä missä se toimii tällä hetkellä lähinnä tutkimusassistenin roolissa.

”Vastedes tekoäly pystyy lukemaan kaiken sen tietomäärän, mitä tiedeyhteisö on tähän mennessä tuottanut ja etsimään sieltä hypoteeseja ja ymmärtämään hypoteesien taustalla olevia oletuksia. Ja lisäksi rakentamaan aivan uusia hypoteeseja olemassa olevan tietomassan pohjalta”, Ritola sanoo.

Tutkimusjohtaja Aleksi Neuvonen Demos Helsingistä puolestaan muistuttaa, että internet on jo nyt muuttanut merkittävästi tapoja, joilla etsimme tietoa ja opimme asioita. Siinä missä aiemmin oikean tiedon välitti tai sen lähteille opasti yksittäinen opettaja, nyt voimme entistä helpommin kysyä vertaisiltamme sosiaalisessa mediassa tai katsoa YouTubesta videon siitä, miten jokin asia tehdään.

Neuvosen mukaan tällä hetkellä 3,2 miljardia ihmistä maailmassa käyttää internetiä siinä missä vielä kymmenen vuotta sitten verkossa oli maailmassa miljardi ihmistä.

”Jos ajatellaan, että tulevaisuudessa kaikki ovat verkossa ja meillä tulee vielä olemaan hakukoneissa tekoäly auttamassa meitä löytämään relevantteja asioita, niin voi olla, että ihmiskunnan oppimisen tapa on muuttunut ja tulee muuttumaan vielä enemmän”, Neuvonen sanoo jakson johdanto-osiossa.

Jakson juontaa Jukka Vahti Sitrasta.

Tulevaisuus ei tapahdu, se tehdään. Sitran Hyvää huomista -tulevaisuuspodcast kertoo, mihin olemme menossa ja miten voimme vaikuttaa huomisen maailmaan jo tänään.

Podcastin uudet jaksot sekä aiheita taustoittavat artikkelit löydät osoitteesta www.sitra.fi/tulevaisuuspodcast. Voit tilata ja kuunnella podcastia myös Spotifyssa ja Apple Podcasteissa (iTunes), mistä se löytyy mm. hakusanoilla ”hyvää huomista”.

Twitteristä meidät löytää hastagilla #tulevaisuuspodcast

Tervetuloa tilaamaan podcast, kommentoimaan, kysymään ja keskustelemaan! (Otamme mieluusti vastaan palautetta myös sähköpostiosoitteessa tulevaisuuspodcast@sitra.fi)
Ota yhteyttä
Jukka Vahti

Asiantuntija, Viestintä, Sitra

Äärimmäiset hölmöydet eivät ole mitään uutta:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2012/10/innova...

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239213-sitra...
Sitra höpsii tekoälystä

25.6.2017 17:48 Lauri Gröhn

Sitrakin on langennut samaan ktm Maria Ritolan höpöön, mihin ovat aikaisemmin sortuneet Talouselämä ja Kauppalehti Optio, kuva.

”Vastedes tekoäly pystyy lukemaan kaiken sen tietomäärän, mitä tiedeyhteisö on tähän mennessä tuottanut ja etsimään sieltä hypoteeseja ja ymmärtämään hypoteesien taustalla olevia oletuksia. Ja lisäksi rakentamaan aivan uusia hypoteeseja olemassa olevan tietomassan pohjalta”, Ritola sanoo.

Myös Demoksen Aleksi Neuvonen esittää höpöä oppimisesta ja tieteestä. Kummallakaan ei Google Scholarin mukaan ole tieteelliseksi katsottavia julkaisuja. Myös Ritola on työskennellyt aikoinaan Demoksessa.

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/238...

https://netn.fi/lehti/niin-nain-217 "

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Aleksi Neuvonen on taivaanrannan tieteilijä, ei ole koskaan tehnyt varsinaista softaa, joten käsitys tekoälystä on poimittu muilta huuhaa-tieteilijöiltä. On sääli, että Sitra kirjoittaa tuollaista roskaa. Se on täyttä pseudotiedettä (valetiedettä).

Toimituksen poiminnat