Olli Kohonen Vasemmistoliittolainen Oulusta - juttua maakunnasta ja vähän koko maailmastakin

Susanna Koskea on kiitettävä rehellisyydestä

Eilisessä A-studiossa esiintyneelle kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koskelle on syytä olla kiitollinen. Ei siitä, että hän osoitti täydellisen empatian puutteensa keskustellessaan pitkäaikaistyötön Anna-Maija Tikkasen kanssa. Vaan siitä, että hän sanoi mitä ilmeisimmin avoimesti sen, mitä oikeasti asioista ajattelee.

Tikkasen kertoessa ongelmistaan Koski kun tokaisi ”kaikilla meillä on kuule rajoitteita” ja vetäisi sen päälle räväkän naurun. Kosken sinällään vastenmielisessä reaktiossa tiivistyy erinomaisella tavalla kokoomuksen politiikan todelliset karvat. Sen niin eduskunnassa kuin valtuustoissa kautta maan toteuttama politiikka on osattu mainostoimistoissa pukea nättiin ”työväenpuolue” –jargoniin, jolla on vedottu tämän maan pieni- ja keskituloisiin.

Parturikampaajat, sairaanhoitajat ja toimistovirkailijat ovatkin antaneet ainokaisen äänensä menestyvälle, mutta kauniisti puhuvalle kokoomuslaiselle, joka on sitten leikannut tavisten palveluista ja laskenut rikkaiden veroja.

Harva kokoomuslainen on esittänyt näkemyksensä köyhiä kohtaan niin avoimesti ja mitä ilmeisen rehellisesti kuin Susanna Koski. Hän uskaltaa tehdä tämän, mistä hänelle on syytä antaa tunnustus. Hän (kuten Kokoomuskin tosiasiassa) on niiden puolella, joilla menee jo erittäin hyvin ja joilla on mentävä aina vain paremmin ja yltäkylläisemmin. Muille riittävät muutamat murut pöydältä, jos niitä ei ehditä siivoamaan pois.

On myös hienoa, että Susanna Koski rohkenee kertoa irtautuneensa tavallisen ihmisen todellisuudesta varsin avoimesti, koska kertoo ettei kansanedustajana tarvitse viikkokausiin käydä ruokakaupassa. Kyseinen kommentti oli tosin jo hämmentävyydessä omaa luokkaansa. Onneksi tiedän, etteivät kaikki kansanedustajat ole yhtä pihalla kun Susanna Koski. Jos hän tarvitseekin reaaliteettiterapiaa maito- ja leipähyllyjen välistä, voi hän käydä pyytämässä sitä vaikkapa Vasemmistoliiton Katja Hänniseltä, joka valittiin eduskuntaan juuri Prisman kassalta.

Saattaa olla, että Koski vain unohti rehellisyydenpuuskassaan puolueensa propagandaosaston ohjeet hetkeksi. Toimeentulotuella ei nimittäin tule todellakaan toimeen hyvin, vaikka Koski esitti tästä eilen eriävän mielipiteen.  Moista palautetta on kuulemma tullut. Viime syksyllä A-studiossa olleessa klipissä Koskelle esitettiin haaste, että hän katsoisi Kelan sivuilta paljonko on toimeentulotuki ja laskisi kauanko hän eläisi sillä. Tähän haasteeseen hän lupasi tarttua, mutta ilmeisesti tekemättä jäi.

Kokoomuslaisen ehdokkaan vaalikampanjassa on käytetty slogania ”Vastakkainasettelun aika on ohi.” Eilisestä ohjelmasta olisi vielä puuttunut se, että sinällään miltei rehellisesti esiintynyt Koski olisi sanonut näin Tikkaselle. Se olisi ollut täydellinen sumutustemppu, jolla köyhälle näytetään oma paikkansa. Kokoomus on niiden puolella, joilla on Kosken ongelmat. Mitä ne ovatkaan, sitä voi itse kukin pohtia tykönään.

EDIT: On totta, että Koski ei luvannut viime syksynä A-studiossa elää toimeentulotuella jonkin aikaa, vaan luvata että laskisi kauanko sillä eläisi. Tämä on tarkennettu bloggaukseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Haluaisitko kertoa lukijoillesi missä ja koska Koski on luvannut kokeilla toimeentulotuella elämistä?

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Olisi sitten jättänyt sillä edellisellä kerralla vastaamatta, että "ottaa haasteen vastaan". Se antoi ymmärtää, että hän lupaisi kokeilla.

Mutta hänelle ja hänen kaltaisilleen "haasteet" ovat vain jotain jänskää kielenkäyttöä, jolla ei ole mitään kosketusta siihen mitä oikeasti tekee tai aikoo tehdä tai jättää tekemättä. Haasteet ovat haasteita eikä muuta.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Tarkensin bloggaukseen asian ja tiedon siitä, että kirjoitusta on näiltä oli päivitetty. Tässä minulla oli epätarkkuus, jonka myönnän. Päivitetty myös huomio siitä, että Kosken mukaan on tullut kuulemma palauteta, jonka mukaan toimeentulotuella tulee hyvin toimeen. Kirjoituksen perusjujuun tällä ei ole mitään vaikutusta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

On totta, ettei se muuta perusviestiä. Siksi ihmettelinkin vääristelevää esitystapaa. Kiitos korjauksesta.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen Vastaus kommenttiin #9

Epätarkkuus mikä epätarkkuus. Aina on syytä sanoa itse suoraan, jos on kämmännyt.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Rajoitteita on niin monenlaisia...

Käyttäjän MariHakkala kuva
Mari Mattila

Köyhä" näyttää olevan superominaisuus, leima, joka oikeuttaa lämpimään ymmärrykseen, hoivaan ja tukeen. "Rikas" taas yhdistetään ihmiseen, jonka ajatellaan olevan välttämättä kylmä, kova, ymmärtämätön, itsekäs ja ahne. Rikas ansaitsee tulla perinpohjaisesti haukutuksi ja tuomituksi siinä, missä köyhä ansaitsee myötätuntoa ja sääliä. Melko yksinkertaistavaa ja usein tekopyhää. Ei kai empatia, myötäelävä ymmärtäminen, sen ymmärtäminen, miksi toinen suhtautuu niinkuin suhtautuu, voi olla ominaisuus, jota voidaan vaatia ainoastaan niiltä, joiden ajatellaan olevan itseä paremmassa asemassa?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Käytäntö kertoo mikä on totuus. Jos köyhälle vähänkään annettaisiin alkavat varakkaat välittömästi ulvoa verorasituksestaan.

Ei kukaan odota empatiaa eikä ainkaan tekoja varakkailta. Mutta vosivathan varakkaat ja rikkaat sentään ylimielisyytensä peittää ja lopettaa köyhempien tuomitsemisen.

Susanna Koskelta se ei taatusti onnistu.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

"Mutta vosivathan varakkaat ja rikkaat sentään ylimielisyytensä peittää ja lopettaa köyhempien tuomitsemisen."
Aivan niin. Itse lähes kolmenkymmenen vuoden helvetin jälkeen en ole enää pitkään aikaan pyytänyt muuta kuin sitä, että äkään helvetissä olko ylimielisiä ja tuomitsevia, kun ette tiedä asioiden oikeasta laidasta mitään. Älkää enää lyökö, sillä se satuttaa eniten. Kaikkeni olen tehnyt, mutta tämä systeemi on rakennettu pollkemaan, ei auttamaan köyhiä, niin kuin virheellisesti annetaan ymmärtää. Se on suurin huijaus päättäjiltä. Ja, mitä tämän ohjelmassa esiintyneen työttömän naisen olisi pitänyt mielestsäni tuoda esiin, on tuoda julki se tosiasia, että niilä resursseilla, joita hänellä kenties vielä oli mahdollisen "lisäaravon hankkimiseksi" kurjassa elämässään, niin hän olisi menettänyt sen saamansa edun vastaavasti näistä sosiaalisista etuuksistaan ja käteen jäävä osuus olisi ollut +-0. Sen lisäksi olisivattulleet vielä kulut, joita tämän mahdollisen ansion hankkimiseksi olisi tullut, matkoja, mahd. tietokoneen hankinta, liittymämaksut jne. Lisäksi hän ei olisi (minkä Koskikin oli oivaltanut) ehtinyt keskittyä SÄÄSTÄMISEEN JA KITUUTTAMISEEN esim. ruoan hankinnassa ja valmistamisessa. Jos nämä asiat olisvat niin yksiselittteisiä, niin meillä ei olisi tällaista määrää köyhiä. Itse olen luovuttanut jo aikaa sitten, sillä totesin, että yrittämällä ei saakuin rupia perseeseen.

Petri Niemi

Maailmasi vaikuttaa hyvin mustavalkoiselta ja katkeralta?

Pekka Pylkkönen

Juuri kaltaisesti perslävet tekevät vasemmistosta niin vastenmielisen. Aivan kuin köyhälle ei jo annettaisi "vähänkään".

Valehtelevat, ahneet paskiaiset. Niistä on vasemmisto tehty. Koko elämä on vain toisten taskuilla käyntiä, milloin kiljuen että elämä on epäreilua ja milloin vaikertaen että elämä on niin vaikeaa.

Sen kerran kun näkisi Siikalan tai vasemmistolaisen sanovan että "minäpä menen itse ja teen elämästäni hitusen parempaa". Jos edes yhden kerran. Mutta ei, kaikki on aina muiden syytä. Ihme paskiaisia koko lauma.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

Noh noh. Niin kauan kun varakkaat hyödyntävät köyhiä tehokkaammin koko sosiaalisen yhdenarvoisuuden takia luotua systeemiä on turha vaatia toiselta laidalta valekokoomuslaisuutta.
Juuri varakkaat syyllistyvät kateuteen. Muuten jättäisivät julkisen terveydenhoidon ym vain köyhille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #27

Miksi pitäisi jättää hyödyntämättä, jos kuitenkin pakotetaan väkivallan uhalla maksamaan? Tosiasiassahan varakkaat suurelta osin jättävätkin, mutta mielestäni tuo periaatekysymys on kuitenkin mielenkiintoisempi, kuin tilastokysymys, johon ei liene saatavissa vastausta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

No jos persläviksi toista osapuolta kutsutaan niin toisen pitää kyllä osoittaa ettei sillä edes ole anaaliaukkoa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Anteeksi, en käsitä miten kommenttisi liittyy siihen onko julkisten terveyspalveluiden hyödyntäminen kateutta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Vähän vaikea vastata kun kateus ei ollut keskeinen sisältö.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Lainaan tähän kokonaisen kappaleen kommentistasi #27.

Juuri varakkaat syyllistyvät kateuteen. Muuten jättäisivät julkisen terveydenhoidon ym vain köyhille.

Miten tuossa kateus ei ole keskeinen sisältö? Miksi kirjoitit noin, jos sen perusteleminen on vaikeaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Koska keskeistä on asetelmassa että varakkaiden julkisten hyödynnys voi maksaa vaakakupissa jopa useampilukuisten köyhien samaa enemmän.
Kateus oli vaan samassa tyylilajissa siitä puhumista kuin Pylkkäsen kommentti.
Pointti on että katse pitäisi kääntää oikeistopuolueisiin jotka vaan ovat ajavinaan sellaisen sosiaalisektorin pienentämistä mitä juuri heidän viiteryhmänsä kaksin käsin hyödyntää. Pylkkänen (psykologisoiden) kääntää tämän dilemman vasemmistovihaksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

Se että nyt hyödyntää julkisia palveluita ei mitenkään sulje pois sitä että kannattaa niiden yksityistämistä. Vaihtoehtohan edellyttää monen kohdalla sitä, että julkisten palveluiden rahoittamiseksi väkivallan uhalla sosialisoidut varat jäävät omaan käyttöön. Harvalla on varaa maksaa asioista moneen kertaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Minä voisin kannattaa samanlaista kustannusporrastusta päiväkotimaksuissa edellyttäen että se alentaisi rikkaiden verotaakkaa.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #23

Se oli Pylkkönen rumasti sanottu.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tässä oli kyse siitä että Susanna Koski nauraa päin naamaa ja vittuileekin vielä selkeästi monisairaalle, työkyvyttömälle ihmiselle.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Tokihan köyhäkin voi olla varsin pässi ihminen kaikella tapaa. Ja yhtä lailla rikas voi olla fiksu, empaattinen ja hieno yksilö. Siitä ei ole kyse tässä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Onhan niitä rikkaita ja empatiakykyisiä. Pitää vain etsiä jostain muualta kuin Kokoomuksesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kokoomuksen kansanedustaja ja kokoomuksen arvot.

Siinä tuli sitten tietoa, kannattaako äänestää kokoomusta? Tottakai, jos olet hyvätuloinen, pääomatuloinen, ja vakituisessa hyvin palkatussa työssä.

Ehkäpä kannattaa hieman harkita, jos olet pienituloinen, työläinen tai sairaseläkeläinen.

Puheet ei auta, vaalilupaukset ei auta, sillä jos puolueen arvot ovat tällaiset, ei ole selittelylle varaa.

Käyttäjän ReijoHelli kuva
Reijo Helli

Olli Kohonen:
>>>Tokihan köyhäkin voi olla varsin pässi ihminen kaikella tapaa. Ja yhtä lailla rikas voi olla fiksu, empaattinen ja hieno yksilö. Siitä ei ole kyse tässä.<<<

Näin pässiä ja tyhmää kokkari naista en ole aikoihin julkisuudessa tavannut... todella törkeää ja ala-arvoista tekstiä hänen asemassaan olevalta ihmiseltä.... typerä nainen..... ja vieläpä kansanedustaja !

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Kait te nyt tajuatte, että Kokoomuksen uskollinen äänestäjäkunta (turvallisesti kunnollisella työeläkkeellä ja julkisen sektorin vakiduuneissa istuvat etunenässä) taputtaa kuorossa Kosken lausunnoille?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näinhän se menee, ei tämä Kosken esitys mitenkään kokoomuslaista hetkauta, sehän oli juuri heidän ideologiaansa perustuvaa puhetta.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

"Kait te nyt tajuatte, että Kokoomuksen uskollinen äänestäjäkunta (turvallisesti kunnollisella työeläkkeellä ja julkisen sektorin vakiduuneissa istuvat etunenässä) taputtaa kuorossa Kosken lausunnoille?"

Eivät muuten taputa. Kyllä useimmat häpeävät hänen vuokseen/lausuntojaan, eikä tuo ole Kokoomuksessa yleinen ajatusmalli. Ihan yhtä lailla näitä tyhmiä möläytyksiä kuulee minkä tahansa puolueen kansanedustajien suusta ja yhtä lailla niitä ymmärtämättömiä löytyy joka puolueesta. Tässä nyt vaan oli taas hyvä sauma hyökätä Kokoomuksen kimppuun, kun ei ollut muutakaan mediaseksikästä juttua "pöydällä".

Alun alkaenhan nämä koko systeemin luojatakin löytyvät ihan muualta kuin Kokoomuksesta ja siksi tuntuukin kummalta, että Kokoomuslainen kansanedustaja niin kiihkeästi puolustaa tätä toimimatonta järjestelmää.

Totuushan tässä systeemissä on lyhyesti se, että paremman tomeentulon voi saavuttaa vain pimeitä töitä tekemällä tai vieläkin törkeimmillä hämärähommilla - salakuljetuksella, varastetun tavaran kaupalla tms. Rehellisellä työllä köyhän ei anneta rikastua, sillä kaikki se mitä ansaitset lisäarvoa työttömänä ollessasi, mitataan sinulta toista kautta pois ja useimmilta vielä vähän yli senkin. Parhaimmassa/pahimmassa tapauksessa saat mätkyt ja syyksi ilmoitetaan, että "eihän noin vähällä rahalla kukaan voi elää". Tämäkin totuuden irvikuva on pitänyt tässä pitkän elämän aikana kokea. Kyllä verottajalla konstit ovat hallussa, jos ei KELA ehdi viedä kaikkea.

Ja kaiken tämän ovat nämä, nyt (vaalien alla) niin kaunopuheisesti työttömistä puhuvat vasemmistopuolueet luoneet.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Kaikki eivät ole avoimen empaattisia, eikä tarvitse ollakaan. Oikeastaan pyöristyttävää tässä on se, että (oletetusti) kovaluonteinen ihminen asetetaan tarkoitushakuisesti tuotettuun tilanteeseen, jossa häneen kohdistuu "pakko olla empaattinen".

Kosken älykkyyden voidaan olettaa riittäneen sen tajuamiseen, että tilanteessa häntä pyritään viemään luonteenpiirteidensä sanelemalle epämukavuusalueelle. Tämä on ollut omiaan tuottamaan havaittua, hieman jyrkkää ja kylmäkiskoista defenssikäyttäytymistä.

Mitä "empaattista" edustaa Kosken tuomitseminen? Mitä Kosken olisi pitänyt sanoa?

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Leimaat liki 600000 äänestäjää yhden henkilön perusteella. Hoida sinä Jaakko Laakso kertomaan rehellisesti kenen muroihin hän pissii?
Sun logiikalla koko vasemmisto on itänaapurin asialla. Kommenttini on yhtä asian vierestä kuin sinun. Jokaisella puolueella on Mustat Lampaansa, tukan väristä riippumatta.

Jos tuossa surkeassa sosiaalipornojutussa oli jotain hyvää niin osoitus miten hallitus rikkoo omia vaatimuksiaan. Työttömän on oltava työmarkkinoiden käytettävissä. Eläköityneenä henkilöstö- sekä työmarkkinapomona voin käsi maksalla todeta ettei Tikkanen tuota vaadetta täytä. Se ei ole hänen vikansa.
Jos 30 vuotta sitten pääsi eläkeputkeen viiskymppisten jälkeen about viittaamalla niin nyt ei millään.

Vesa Kaitera

Taru Elkama kirjoitti: "Tässä oli kyse siitä että Susanna Koski nauraa päin naamaa ja vittuileekin vielä selkeästi monisairaalle, työkyvyttömälle ihmiselle."

Eipä tuo ihan niin mennyt. Ensinnäkin tuo pitkaikaistyötön ei ollut määritelty työkyvyttömäksi. Hänellä oli diabetes ja kaksi muutakin sairautta, aivan kuten minullakin. Omalla kohdallani päivittäinen annos työurani loppuvaiheesa oli kuusi erilaista tablettia ja lisäksi viikottainen piikitys. Tasapainossa ollut lääkitys piti minut työkykyisenä vuosia. Meitä monisairaita on melkoinen joukko, ja lukumäärämme kasvaa sitä mukaa, kun keskimääräinen elinaika pitenee.

On myönnettävä, ettei Susanan Koski vaikuttanut tuossa tapaamisesa järin empaattiselta, mutta siihen saatoi osittain olla syynä tarkoituksnemukainen leikkaus. Se, missä yhdyn Kosken hämmästelyyn, oli tuon työttömän jääminen ilman tietokonetta. Sossusta saa kyllä rahaa tietokoneen ostoon etenkin, jos tyytyy peruskoneeseen ilman huippuviilauksia. Sillä saa helposti tehdyksi suuren määrän työpaikkahakemuksia ja sen avulla on myös mahdollista työllistää itsensä kotona toimien. Tuo työtönhän oli suorittanut korkeakoulututkinnon. Se on kova meriitti. Eiköhän hän pystyisi helposti toimimaan tiedottajana tai dokumentoijana. Hänhän pääsisi pois surkeimmasta köyhyydestään jo tuommoisella 400 - 500:n kuukausieuron palkalla, ei hän välttämättä kokopäiväistä työtä tarvitsisi.

Käyttäjän ojanaho kuva
Toni Ojanaho

Itselläni ei ole kovin tarkkaa kuvaa maitopurkin hinnasta, mutta maksoin aika paljon veroja tuloistani Suomessa asuessani. Veroja ei kerätä juurikaan pienituloisilta. Suurituloisilta Suomessa kerätään veroja enemmän kuin muualla. Ilmeisesti tämä ei kumminkaan riitä byrokratian ja työssäkäymättömien tukemiseen, joten hyvätuloiset leimataan ylimielisiksi, kun eivät halua maksaa enää lisää tai jos ei pohdi maitopurkin hintaa. Urpilaisen solidaarisuusvero ja siihen liittynyt vittuilu hyvätuloisten osallistumimattomuudesta katkaisi omassa tapauksessani kamelin selän ja muutin pois.

Pari huomiota tekstistä:
- Työväenpuolue: Kokoomuksen äänestäjien työssäkäyntiaste lienee suurempi kuin vasemmistopuolueissa. Muilla kuin työtuloilla / eläkkäeillä elävien määrä on vähäinen.
- "laskenut rikkaiden veroja", varmasti löytyy ajanjakso, jolloin veroja on myös laskettu. Pääomatulojen verotusta on kiristetty viimeisen 10 vuoden aikana (suunnilleen 26%->34%) kuten myös suurten tulojen verotusta (solidaarisuusvero). Lisäksi varakkaita on kuritettu halki vuosikymmenten esim. korkeammalla autoverolla.

Joo, ei se vastakkainasettelun aika ole ohi. Verot on jo tapissa ja valtio ottaa velkaa. Vasemmisto pyytää lisää verotuloja vastakkaiselta puolelta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Se on väistämätöntä kun automaatio vie työt, väestö ikääntyy ja jostain syystä eläkkeisiin ei kosketa. Johtuisikohan siitä, että asioista päättää aivan liian moni yli 55-vuotias?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Kukaan kansanedustaja ei luopuisi muutamaa prosenttiyksikköä palkkioistaan ja eduistaan köyhien hyväksi. Oli puolue mikä tahansa.

Paremman liksan takia sinne Eduskuntaan pyritään, myös Prisman kassalta. Että siinä kohden hurskastelu ei kannata.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tuloerot on hyvä asia, koska rahalla ei olisi muuten samalla tavalla arvoa.

Liian suuret tuloerot eriarvoistaa.

Minusta siellä pitäisi olla jokin kerroinrajoite, että verovaroista ei saisi ammentaa tuloja niin, että löytyy yli 10x tuloeroja.

Toisinsanoen, kansanedustajat voisi vapaasti nostaa 100000€/kk liksaa jos se joku toimeentulotuki on sen 10000€/kk.

Jos on liikaa niin sitten skaalataan alaspäin. Sama käytäntö toimisi myös yksityisellä puolella, organisaation sisällä.

Tällainen pykälä pitäisi saada jyrättyä läpi niin ei tarvitsisi sitten ikinä vääntää palkoista.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Kansanedustajana Koskella taitaa edelleen olla verollinen ateriaetu, kuten avustajillakin. Siihen vissiin viittasi. Ja pitkiin työpäiviin työpaikalla. Kaikki muukin Kohosen kirjoituksessa on niin tarkoitushakuista venyttämistä, kuin olla voi.

Kosken keskustelukumppani sen sijaan selvästi oli käynyt ruokakaupassa ahkeraan. Oli koskettavaa katsella 130+ kiloisen keijun kyynelehtimistä kolmoisleuka täristen, kuinka on nähty nääälkäääää!

Yritteliäänä ihmisenä kuitenkin sijoittaa 40% rahoistaan tyttäreensä eli uuteen Mozartiin. Aika näyttää oliko kyseessä mestarisijoitus vai hukkainvestointi. Varmaa kuitenkin on että mahdollinen epäonnistuminen on jonkun muun vika.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Tällainen ihmisten ulkonäön arvosteleminen on aina erittäin fiksua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Hohhoijaa... Ei siihen tarvitse kuin jotain astmaa, kilpirauhasen vajaatoimintaa, stressiä, epäsäännöllinen ravinto (syödään silloin kun on rahaa) niin kilot voivat kasvaa ja siten se, että terveellinen ruoka mikä ei mene ihraksi MAKSAA.

Susanna Kosken neuvo olisi tietysti se, että pitää syödä terveellisemmin mutta eihän siihen ole köyhillä varaa. Sitähän se Anna-Maija Tikkanen aivan asiallisesti argumentoi, että ruoan hinta on aivan liian korkea.

Sen lisäksi tuotahan olisi helppo päättäjien säädellä, että ruoan ja lääkkeiden ALV:n jättää vaikka 5%:n, lihalle ja sokerille tavallinen ALV ja sitten jos halutaan veroeuroja kerätä niin sokerille valmisteverot lisäksi niin hommahan olisi sillä selvä ja kaupasta voisi ostaa halvemmalla laadukkaampaa ravintoa.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Kokoomuksen sisältä nostetaan aina aika ajoin näitä piianooria sanomaan, ettei työttömien tarvitse käydä elokuvissa. Eihän Kokoomuksessa todellista valtaa käyttävät erehdy itse asettumaan tulilinjalle.

Ei tällaisesta nyt pitäisi kenenkään politiikkaa edes silmäkulmastaan seuraavan yllättyä. Jään mielenkiinnolla odottamaan, millaisen palkkioviran Koski tulee kuittaamaan.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Tuomo Niemelälle: Lapsen ivaamisen olisit voinut jättää pois ja tyytyä pilkkaamaan vain Tikkasta itseään. Mutta, persuna et tietenkään voinut.

Toimituksen poiminnat