Olli Kohonen Vasemmistoliittolainen Oulusta - juttua maakunnasta ja vähän koko maailmastakin

Vaihtoehdoksi vaihtoehdottomuudelle

Ensi vuoden keväästä voi tulla itselleni ikimuistoinen. Mikäli Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto päättää asettaa minut eduskuntavaaliehdokkaaksi puolueosastoni Oulun VasemmistoPlussan tuoreen esityksen mukaisesti, ovat vapaa-ajan ongelmani ratkaistu varsin pitkälle.

Mutta tuo aika olisi käytetty hyvän asian puolesta. Suomi tarvitsee aidosti Vasemmistoliiton oikeudenmukaisuutta parantavaa vaihtoehtoa, jota pyrin osaltani ja omalla tavallani tuomaan sitä esille. Hieman yllättävää vasemmistoliittolaiselle kai on esimerkiksi se, etten ole erityisen vahva turvekriitikko. Tiedostan turvevoimalan välittömässä läheisyydessä asuvana hyvin sen, että vielä toistaiseksi sitä tarvitaan ihmisten kotien lämmitykseen.

Yhtä lailla pidän esimerkiksi erityisen tärkeänä pitää yllä Suomen puolustusvoimien toimintakykyä ja riittävää resursointia, jonka tueksi on tehtävä esimerkiksi tarvittavat hävittäjähankinnat. Järkeä toki niitäkin tehdessä tulee käyttää, koska esimerkiksi länsinaapuristamme Ruotsista voisi erittäinkin hyvin löytyä toimiva JAS Gripen-vaihtoehto ilmavoimien tukipilariksi.

Kaiken kaikkiaan en pidä itseäni äkkijyrkkänä henkilönä, vaan olen valmis neuvottelemaan kompromisseista. Tämä ei tarkoita kuitenkaan periaatteiden myymistä. Mutta luonnollisesti en ole valinnut Vasemmistoliittoa mitenkään vahingossa puolueekseni, koska punavihreys ei sinällään lähde minusta pesemälläkään.  Kaikessa päätöksenteossa on laitettava etusijalle kaikista vaikeammassa asemassa olevan ihmisen asema unohtamatta sitä, että emme saa tuhota ainutkertaista elinympäristöämme.

En sulata nykyisen hallituksen työttömiin ja palkansaajiin kohdistamia aktiivimalli- ja kiky-kyykytyksiä. Pidän kaikkien ihmisoikeuksia erittäin suuressa arvossa ja valitettavasti viime vuosina Suomeen on kantautunut vähemmän raikkaita henkäyksiä, joita voi aivan hyvin verrata 1930-luvulla käytyihin puheisiin.

Olen kriittinen varsinkin sitä kohtaan, että vallanpitäjät ovat aivan kiistatta sorsineet pienituloisia jäädyttämällä indeksikorvaukset ja leikkaamalla lääkekorvauksia antaessaan samalla erityisesti kaikista rikkaimpia hyödyttäneitä veronalennuksia. Erityisesti olen ollut tuohtunut siitä, että hallitus on valmis tekemään vain muutamia yrityskonserneja rikastuttavan sote-uudistuksen, joka on myös viikunanlehti hyvinvointipalveluiden alasajolle. Ja yhtä lailla rankkoja ongelmia on tullut hallituksen koulutukseen suuntautuvien leikkausten myötä, joiden kanssa olen saanut itsekin olla rankkojen tilanteiden edessä päätöksentekijänä Oulun seudun koulutuskuntayhtymässä.

Kaikelle tälle on olemassa vaihtoehto. Poliittisessa päätöksenteossa ei saa nostaa käsiä pystyyn ja antaa virran viedä. Vasemmistoliitto esittää jo elokuussa oman hallitusohjelmansa, jonka pohjalta puolue lähtisi uudistaman Suomea ihmiskasvoisempaan suuntaan. Jo nyt olemassa on toteutuskelpoinen vaihtoehto esimerkiksi kansalaisten vahvasti kritisoimalle sote-uudistukselle. Tämän kaiken puolesta olen valmis laittamaan itseni likoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Olisi mielenkiintoista kuulla ratkaisusi seuraavanlaisen ongelmaan, kerta puhut olevasi heikoimmassa asemassa olevien eli köyhien puolella. Olisit ottamassa maahan lisää elätettäviä, samaan aikaan kun koulutetut lähtee kiihtyvässä määrin ulkomaille, etkä kuitenkaan hyväksi elätettäviltä leikattavan.

Mistä raha otetaan? Eläkä ehdota vasemmistolaiseen tapaan verojen maksimointia koska se ei maksimoi verotuloja. Itse ehdottaisin omien köyhien aseman parantamista esim kehitysyhteistyörahojen poistamisella, sillä summalla autettaisiin paljon eikä sillä rahalla ole maailmalla saatu oikein mitään muuta aikaan kuin lisää kurjuutta.

Seuraavaa sanomaasi en tule koskaan uskomaan enkä koskaan vasemmistoa äänestämään, olen nimittäin siitä täysin eri mieltä mikä on oikeudenmukaista enkä vasemmiston oikeudenmukaisuuteen usko. Se on nimittäin tasaista kurjuutta kaikille..

Suomi tarvitsee aidosti Vasemmistoliiton oikeudenmukaisuutta parantavaa vaihtoehtoa.

Ei jatkoon.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Sinulla on toki oikeus mielipiteeseesi. Kuten minullakin.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Et taida saada paljoa ääniä jos et vastaa sinulle esitettyihin kysymyksiin, pidän sitä toki suomen voittona joten en valita.

Mutta poliitikon ainesta sinussa on, kiersit asian täydellisesti.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Hieman haasteellista on lähteä vastaamaan kysymykseen, kun lähestymistapasi on sanoisinko vihamielinen ja teet mitä ilmeisimmin vahvoja oletuksia vastauksistani jo ennakkoon. Enkä kyllä sinällään pidä kovin hedelmällisenä lähestymistapana sitä, että asetetaan köyhät köyhiä vastaan.

Kehitysavun lopettaminenhan se vasta järkevää olisi ajatellen kolmansien maiden ongelmia, jotka tulevat tulevaisuudessa vain kärjistymään pitkälti meidän länsimaisten ihmisten aikaansaamien ilmastomuutoksen myötä.

Mitä äänimäärään tulee, niin sehän voi olla vähäinen tai jotain muuta. Sepä on Oulun vaalipiirin äänestäjien arvioitava, kenelle äänensä antaa ja asia ratkeaa kaikkien kannalta vasta tulevaisuudessa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Hyvä blogikirjoitus. Vasemmistoa tarvitaan ja olisi kaikkien edun mukaista, jos Suomessa vasemmisto olisi miehitetty ns. järkiäijillä. Tämä olisi Vasemmistoliitolle itselleenkin hyväksi, sillä vallitsevassa tuhovimmassaan vasemmisto on vahingossa tuhonnut myös oman puolueensa kannatuksen.

Blogisti Korhonen #4: "Hieman haasteellista on lähteä vastaamaan kysymykseen, kun lähestymistapasi on sanoisinko vihamielinen ja teet mitä ilmeisimmin vahvoja oletuksia vastauksistani jo ennakkoon."

Toki kyky vastaamiseen tällaisessa tilanteessa olisi poliitikolle eduksi. Valitettavasti tuo haasteellisuus esiintyy myös muiden puolueiden kohdalla. Eteenkin voidaan huomioida se, kuinka erityisesti vasemmisto on näinä aikoina kunnostautunut "vihamielisen lähestymistavan ottamisessa" ja "vahvojen oletuksien tekemisessä". Mielestäni tämän asian toteaminen ja korjaaminen olisi hyvä alku VasemmistoPlussalle.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Kiitos kommentista. Otan nyt kantaa tietenkin erityisesti itseni puolesta, mutta toisaalta politiikassa mukana olevien ei tarvitse vastata kaiken kattavasti ihan mihin vaan varsinkin kun toinen kommentaattori tuo ihan avoimesti vihamielisen asenteensa esiin. Mutta toki en kannata mitään rajat kiinni -politiikkaa ja kehitysavun lopettamista, vaan lähestyn asioita paljon humaanimmasta näkökulmasta. Enkä tästä toki aio luopua. Vasemmiston juuret ovat kansainvälisessä solidaarisuudessa ihan 1800-luvulta alkaen ja se on hyvä.

Kritiikkiä ja pitää antaa vasemmistollekin, sehän nyt on selvää, tästä ei ole kyse.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hallitusohjelman julkistaminen ajoissa on hyvä ratkaisu. Itse esitin blogissani äänestäjien oikeustuvan parantamiseksi puolueiden yhteisiä blokkiohjelmia, mutta niiden syntyminen näyttää epätodennäköiseltä. Joka tapauksessa Vasemmiston hallitusohjelma on sitten aikanaan kaikkien äänestäjien arvioitavana ja kannatettavissa.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Itse olen pohtinut sitä täällä aiemminkin, että millaista hallituspohjaa tulisi tavoitella. Moderni kansanrintama olisi mielestäni tavoittelemisen arvoinen juttu.

http://ollikohonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251200...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset