Olli Kohonen Vasemmistoliittolainen Oulusta - juttua maakunnasta ja vähän koko maailmastakin

Rodunjalostus ja kansalaisoikeuksien riisto osana uutta normaalia

Perussuomalaisten presidentti Laura Huhtasaari lanseerasi käsitettä ”uusi normaali” presidentinvaalituloksen selvittyä. Ajatuksena on normalisoida perussuomalaisten kielenkäyttöä ja heidän poliittisia linjauksiaan valtavirtaan.

Tämän ”uuden normaalin” edustajia ovat ilmeisesti myös puolueen nuorisojärjestön toimijat. Vaikka kuinka toteaisi, että ne nuoret ovat vain radikaalimpia, niin millä oikeusperiaatteella voidaan perustella sitä, että Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Johannes Sipola kirjoittaa Twitterissä suoraan tarpeesta harjoittaa eugeniikkaa eli suomennettuna rodunjalostusoppia?

Hän myös esittää, että suomalaisuus voi määräytyä vain geenien pohjalta. Samaisen järjestön varapuheenjohtaja Matti Haapala on puolestaan ennättänyt vaatimaan kaksoiskansalaiselta, kansanedustaja Ozan Yanarilta pois vaalikelpoisuutta ja äänioikeutta.

Ja kun nettiaktiivi Dmitri Gurbanov pyrki saamaan vastausta Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajalta Samuli Voutilalta siitä, edustavatko Sipolan ja Haapalan näkemykset myös persunuorten yleisiä linjauksia, ei Voutila halunnut ottaa asiaan mitään kantaa pitäen niitä sisäisinä asioina. Eli hän ei ollut valmis tuomitsemaan millään tasolla suoraan rasistisia ja ihmisvihamielisiä ajatuksia.

Vaikka erilaisissa keskusteluissa natsikortin heiluttamista pidetään häviämisen merkkinä, niin nyt moiseen on kyllä paikka. Kun eduskunnassa vaikuttavan puolueen poliittisessa nuorisojärjestössä olevat piirijohtajat kertovat avoimesti kannattavansa rodunjalostusta, ei yhteiskuntamme ilmapiiri paljoa naurata näiden omasta mielestä varmasti kovien superhuumoristien edessä. Mielenkiintoista olisi tietää sekin, että onko näiden sankarien kirjoitus myös puoluejohdolle ihan ok?

Seuraavana kaiketi ”uutta normaalia” edustaa keskitysleirien perustaminen vääränvärisille tai poliittisesti toisin ajatteleville. Sellaistenkaan luominen ei olisi tavatonta kun Suomen historiaa katsoo.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

On tietysti typerää sanoa, että joltakin pitäisi poistaa äänioikeus.

Mutta noin yleisesti, ei minusta tulisi ikinä japanilaista vaikka muuttaisin japaniin ja asuisin siellä kymmeniä vuosia. Olisin aina vieras, joka olisi ehkä omalla käytöksellään hankkinut paikallisten luottamuksen, mutta kuitenkin olisin aina tietyllä tapaa ulkopuolinen. Eikä siinä olisi mitään väärää. En olettaisikaan mitään muuta.

Suomalaisilla on myös oikeus omaan identiteettiin, niin kuin kaikilla muillakin kansoilla tässä maailmassa, vaikka ihonvärimme onkin valkoinen. Suomen passi tekee ihmisestä Suomen kansalaisen, "suomalaisen", mutta ei etnistä suomalaista. Mikäli meillä ei ole omaa vahvaa identiteettiä, ei maahanmuuttajatkaan tule koskaan kunnioittamaan meitä. Miksipä olemattomaan suomalaisuuteen kukaan edes pyrkisi integroitumaan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Nämä identiteettiasiat eivät ole mitään on/off -asioita, vaikka ruskeaoikeisto niin luulee.
Höntönvaarasta Japanin ylähuoneeseen: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Marutei_Tsurunen

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Niin? En minä ollut kieltämässä ulkomaalaistaustaisilta Suomen kansalaisilta mahdollisuutta päästä eduskuntaan. Ei tuo linkkaamasi poliitikko ollut edelleenkään japanilainen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Näinhän se menee.
On varsin kummallista, tai oikeastaan ei, että täällä asuvaa somalialaista ei voi kutsua Suomen somalialaiseksi tai kurdia Suomen kurdiksi.
Kun Ruotsissa on täysin hyväksyttyä kutsua sikäläisiä suomalaisia Ruotsin suomalaisiksi tai USA:ssa asuvia Amerikan suomalaisiksi. Kukaan suomalainen ei loukkaannu tällaisesta yksinkertaisesti siksi että se on tosiasia. Näin he kutsuvat itse itseään tai sitten yksinkertaisesti suomalaisiksi vaikka olisivat asuneet maassa 50 vuotta. Ei se miksikään muutu eikä ole hävettävää.

Paikalliset, siis kantaväestö, hyväksyy heidät täysin riippumatta alkuperästä. Ainoa hyväksymisen kriteeri on oma käyttäytyminen ja toiminta. Hyväksymistä ei oteta, se ansaitaan. Vaikka joillakin on luulo siitä että se voidaan ottaa.
Tuota eugeniikan tuputtamista en ymmärrä lainkaan. Kun menemme riittävän kauas tulevaisuuteen, jos ei palloa ennen sitä tuhota, niin kaikki tulevat olemaan jonkin asteisia ruskeita. Se on väistämätöntä. Samalla katoavat tai oikeastaan sekoittuvat kaikki geneettiset ominaisuudet niin että "perimä" on kaikilla suunnilleen sama.
Itse neuvoisin Perussuomalaisia heittämään tuollaisen tyypin ulos mahdollisimman nopeasti.
Mikään ei silti estä ihmisiä olemasta kansallismielisiä ja ylpeitä omasta kansallisuudestaan.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Tuo kaikkien muuttuminen ruskeiksi ei pidä paikkansa kuin korkeintaan tuhansien vuosien aikajänteellä. Kaikkein monikulttuurisimmissakin maissa 95% väestöstä pariutuu ja hankkii jälkeläisiä oman etnisen ryhmän sisältä. Tälläinen länsimainen kehitys missä vähemmistöt jäävät suurimmalti osin samoille asuinaluille, ei tue etnistä sekoittumista. Ja mihinkäs se musta afrikka olisi muuttumassa. Suurimmat kaukaiset maahanmuuttajaryhmät siellä ovat kiinalaiset, mutta heitäkin on hyvin vähän suhteessa koko kasvavaan väestöön.

Eikä toisaalta monikulttuuriset avioliitot olekaan yhteiskunnan kannalta mikään hyvä kehityskulku, heillä kun on tilastojen mukaan moninkertainen todennäköisyys päättyä eroon, ja näin ne jättävät jälkeensä paljon yksinhuoltajaperheiden lapsia, joiden keskimääräinen menestys elämässä on kahden vanhemman perheen lapsia heikompaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #17

En edes maininnut mitään aikamäärää.
Globalisaatio, halpa ja helppo matkustaminen ja erilaiset muuttoliikkeet sen tekevät.
En näe siinä mitään pahaa.
Toki maailma on siinä vaiheessa aika tylsä paikka elää nykyihmisen silmin. Sen ajan ihmisten mielestä varmaan ihan mukava koska eivät muusta tiedä, kuten emme mekään.
Lue This Perfect day.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #18

Maailma voi muuttua vielä monella tavalla, eikä globalisaatio välttämättä jatku tämänlaisena hamaan loppuun saakka. Olemme nähneet paljon isoja ongelmia maailmalla monikulttuurisuuden seurauksena sisällissodista lähtien. Katsotaan ja ihmetellään. Minulle vaaran merkkejä on niin paljon, ettei sitä kehityskulkua pidä ainakaan aktiviisesti edistää. Tokihan se olisi kivaa jos koko maailma olisi yhtä isoa perhettä, mutta lopputulos voi olla hyvin toisenlainenkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Missä kohtaa oli rodunjalostusta?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Esitätkö vain vai oletko avuton? Lue se Sipolan twiitti. Linkki on blogissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

No jos blokissa syytetään rodunjalostuksesta niin olisi syytä esittää se syytös eikä vaivata lukijoita etsimään itse jonkin linkin takaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #9

Makkonen, tervetuloa Internetiin. Nolasit itsesi, mutta ei ole ensimmäinen kerta.

Juha Hämäläinen

Ei tietenkään ole mitään jalostusta, koska on vain yksi ihmislaji. Homo sapiens.

Meidän jalostamisemme olisi todella paikallaan. Periytyvien tautien ja kehityshäiriöiden vähentäminen on toivottavaa. Jalostaminen ei kuitenkaan pyri tekemään ihmisistä samannäköisiä eikä se sorsi mitään ihmisryhmää.

Koirien jalostus on parhaimmillaan tällaista. Ei välitetä ulkonäöstä sinällään vaan karsitaan sairasta perimää pois estämällä sen lisääntyminen silloin, kun riski on ilmeinen. Ruskea ylämaaterrieri on ok, kunhan se on terve.

Ihminen on eläin kuten koirakin tässä mielessä. Meille on kuitenkin kehittynyt älykkyys, jota syytä käyttää sokean sohimisen sijaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mielestäni kaikki mainitsemasi perusteet "rodunjalostamiselle" ovat kestämättömiä. Se olisi periaatteessa sama kuin että vain "hyvät" ominaisuudet omaava ihminen saa lisääntyä.
Olet sitäpaitsi mielestäni ymmärtänyt koko termin väärin. Rodunjalostuksella tarkoitetaan tietyn rodun ominaisuuksien parantamista.
Sitäpaitsi vaikkapa koirien "rodunjalostaminen" taitaa aiheuttaa vain sitä että huonoja ominaisuuksia tulee enemmän aj enemmän.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #28

Rotu ei ole mikään tieteellinen ts. biologinen termi, koska sille ei pitävää määritelmää. Kyse puhekielen ilmaisusta.

Kunkin lajin sisäinen vaihtelu ei eriytä lajista mitään rotua. Siksi ihmisen jalostus tarkoittaa lajin jalostusta.

Teemme sitä jo nyt. On päätöntä vastuuttomuutta edes väittää etteikö selvissä periytyvissä sairauksissa ole syytä jalostaa lajia eli yksilön pidättäytyä lisääntymästä. Ei voi olla niin, että lisääntymisoikeus ajaa ohi alulle laitettavan yksilön tulevien kärsimysten.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #29

Kuka on se joka määrittelee kuka saa ja ei saa lisääntyä?

Tämä on se kysymys. Käytännössä asiaa menee tai menisi niin että vallassa oleva tieteellinen / poliittinen / uskonnollinen / mikä tahansa määrittelisi sen.
Joku joskus, vallassa tai määräävässä asemassa oleva voisi määritellä että ruskeasilmäisyys on vika joka täytyy poistaa. Siispä ruskeasilmäiset eivät saa lisääntyä.
Kun tähän lisää että periytyvät ominaisuudet voivat "hypätä" sukupolvien yli niin asiasta tulee absurdi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #30

Kyllä näiden valintojen täytyy perustua tieteelliseen tietoon eikä ruskeasilmäisyyteen. Jalostaja on yksilö itse tehdessään päätöstä jälkeläisten hankkimisesta. Hänen on saatava tietoa itsestään ja perimästään ja otettava vastuuta. En nyt mitään natsien systeemiä tässä sponsoroinut.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #31

En näin ajatellutkaan.
Asia vain on niin että ”rodunjalostus” tai lajinjalostus johtaa siihen.
Mitä tarkoittaa ”tieteelliseen tietoon”?
Kulloinkin vallassa oleva määrittelee sen.

Valitettavasti on niin että ihminen tekee kaiken sen mikä ikinä on mahdollista.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #32

Tieteellisesti tuotetulla tiedolla tarkoitan tässä tietoa siitä mikä on jonkin perinnöllisen sairauden riski periytyä. Tämän tiedon taso kasvaa nopeasti joka päivä.

Tietoa käyttää yksilö itse eikä terveysaseman LL Mengele, joka kuohisi asiakkaan. Yksilön on itse otettava vastuuta jälkeläisistään joskus siten, ettei niitä tee.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #35

Tuo on sitä idealismia viimeisen päälle.

"Tietoa käyttää yksilö itse eikä terveysaseman LL Mengele, joka kuohisi asiakkaan. Yksilön on itse otettava vastuuta jälkeläisistään joskus siten, ettei niitä tee."

Kun jokin on mahdollista, sitä myös väärinkäytetään.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #30

Minusta leikin maksajan pitäisi päättää, keiden lisääntymistä tuetaan, ja keiden ei.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #29

Periaatteessa ihmisen erilaisissa osapopulaatioissa on ainekset lajiutumiseen ja termi rotu kuvaa hyvin silminkin havaittavaa eroavaisuutta eri populaatioiden välillä. Mitä tulee rodun jalostukseen, niin voihan sitä miettiä, että kumpi vaihtoehto on parempi: dysgeniikka vai eugeniikka?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Onneksi minulla ei taatusti ole yhteistä geeniperimää tuon Sipolan jannun kanssa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Se twiitti oli tietysti pöljä, mutta hyvin todennäköisesti sinulla on yhteistä geeniperimää tuon Sipolan jannun kanssa. Tietysti, jos molempien vanhempiesi sukujuuret ovat jostakin muualta kuin Suomesta, mahdollisuutesi olla tuossa asiassa oikeassa parantuvat melkoisesti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitäköhän vikaa meissä suomalaisissa on jos Sippolan mielestä rotuamme pitää jalostaa? Liian vähän persuja? Mutta, eihän ihmisten tyhmentäminen ole rodunjalostusta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mielestäni meidän kannatta nykymaailmassa olla korealaisten sukulaisia. Etelä-Koreassa opetetaan edelleenkin peruskoulussa, jotta korealaiset lähtivtä uralilta kaakkoon ja suomalaiset luoteeseen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/G._J._Ramstedt

Kielinero Ramstedt, joka oppi japanin kuulemma kahdessa viikossa, loi myös korean kielen ensimmäisen kieliopin, millä lienee tekemistä edellä kerrotun asian kanssa.

Kiinalaiset pitävät korealaisia pikkuveljinään, mikä lienee yksi syy siihen, että Trumpin uho on jäänyt uhon asteelle. Haistellaan tuulta, ja ryhdytään tulevaisuuden herrojen sukulaisiksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitäs sitä taas turhaan kiertelemään, persujen uusi normaali on rasismi ja muukalaisviha.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Olet itse tietysti rakkauden ja ihmisläheisyyden ruumiillistuma. Vai riittääkö siihen se, että dissaa Persuja?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persuja on pakko haukkua, koska niiden normaali on sieltä minne ei aurinko paista. :)

Ne on selittelyn mestareita, aina aika ajoin sieltä tulee aivopieruja, joita sitten selitellään porukalla.

Onnettomia rääpäleitä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #21

"Persuja on pakko haukkua,............"

*****************************

Mietin mistä tuollainen pakkomielle tulee. Itse haukuin persuja joskus 2006, 2007, 2008 ja sitä rataa eri foorumeilla eri nimimerkeillä... monia vuosia sen jälkeenkin..... mutta syyni tuskin olivat samat kuin itselläsi nyt. Ne olivat mielestäni silloin hyviä syitä. Osin olin ehkä oikeassa, osin väärässä, näin jälkikäteen ajatellen.

Muistinkin että taisit Iiro Oravan lailla olla entisiä persuja. Jostain syystä he ovat kaikkein äänekkäimpiä... sitä ihmettelee usein miksi, kunnes löytyy selitys. Oravasta en tiedä mutta itse taisit aidosti luottaa Soiniin (olisin voinut varoittaa, mutta tuskin olisit kuunnellut..).

Ehkä kamala pettymys on sitten johtanut tuollaiseen kommentointikäyttäytymiseesi... mielenkiintoinen ilmiö. Vielä vähän aikaa sitten otaksuit sinistenkin voivan Soinin avulla nousta kelpo puolueeksi.... Pikkaisen kyllä epäilen kehtaako Soini edes mittauttaa "suosiotaan". Epäilen että vaikka kansalaisia voi hämätä melkein loputtomiin, niin nyt tuli se MELKEIN vastaan eikä sentään ihan kaikki mene läpi.. vaihteeksi "kyllä kansa tietää" voisi toimiakin.

****************

"Onnettomia rääpäleitä."

Edelleen mielenkiintoista. Moista vihaa..

*****************

Mitä nuorisojärjestöihin tulee, niin sopii katsoa vuosien varsilta vaikka Kokoomuksen, Vihreiden ja miksei nyt sitten persujenkin nuorisojärjestöjen toilauksia... monen muun ohella. Kyllä niistä voi aiheita valita melkein loputtomiin eikä pelkästään tätä Kohosen mainitsemaa ;) Ei nyt suoraan tule mieleen vasureiden nuorisoporukoiden aivopieruja, mutta eiköhän niitäkin ole ollut yllin kyllin.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Tulee mieleen, että haluat itse määritellä Persujen "Uuden normaalin" ja pistää sanoja Laura Huhtasaaren suuhun.

Vaikkakin mainitsemasi henkilöt ovat sanoneet mitä ovat sanoneet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Itseasiassa rodunjalostusta ovat kaikki sikiöseulonnat joissa pyritään eliminoimaan poikkeavuudet. Sikiöseulontaa on tehty niin pitkään kuin teknologia on tämän mahdollistanut eikä Suomi ole ainoa maa joka tätä tekee.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Minusta kaikkein hämmentävintä ja ilmeisesti ehkä kuvaavinta tilanteessa on se, että persunuorten puheenjohtaja ei millään tavalla ottanut kritisoidakseen näitä aivan suoraan rodunjalostukseen ja kansalaisoikeuksien riistoon liittyviä esityksiä omien piirijohtajiensa taholta. Oikeasti - onko tämä hänen mielestään OK?

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Rehellisesti sanottuna minusta vaikuttaa siltä, että persuukset ovat sellainen mukava sätittävä. Tuo linkkaamasi tviitti (huomatkaa v-kirjaimen käyttö) on umpityperä, josta luonnollisesti olisi syytä saada kenkää kaikesta yhteiskunnallisesta toiminnasta.

Saman aikaisesti taloudessa ja EU-tasolle menee sen verran kovempaa kamaa koko ajan, että joutuu hämmästelemään sitä, että jonkun pellen/idiootin tviitti on vasemmiston edustajalle isompi asia kuin nuo kehityskulut.

Vasemmisto rakensi aikoinaan vahvuutensa talouteen liittyvien juttujen avulla. Tuo on nykyisin ilmeisesti historiaa.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Yhdessä bloggauksessa ei valitettavasti pysty käsittelemään kaikkia maailman kysymyksiä. Tällä kertaa näin aiheellisesti nostaa esiin sen, että rodunjalostus kansalaisoikeuksien riistoineen on ihan jees persujen nuorisojärjestössä. Kertonee jotain heistä poliittisena toimijana.

Itse olen kirjoittanut laajasti eri aihepiireistä tekstejä tänne Usariinkin, viime aikoina painottuen sote-uudistukseen. Käy vaikka perehtymässä niihin :)

Hanna Kondelin

Sikiöseulonnat eivät ole rodunjalostusta. Niillä pyritään havaitsemaan geenimutaatiot, jotka aiheuttavat vaikeita sairauksia ja usein varhaisen kuoleman. Tällaisia mutaatioita ei pystytä poistamaan väestöstä millään konstilla - ne ovat aika suurelta osalta satunnaisia eivätkä perinnöllisiä.
Suomalaisilla on sitten ihan omat, rajoittuneen geeniperimän aiheuttamat perinnölliset sairautensa. Niitä ei varsinaisesta vähennetä jos yritetään pitää "suomalainen perimä" mahdollisimman puhtaana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kohonen kirjoittaa olevansa vasemmistolainen, mitä konkreettista etua suomalainen vasemmisto on saanut EU:sta ja globalisaatiosta jota nimenomaan vasemmisto sossujen (Lipponen/ Koivisto) säestyksellä lähti edistämään 80-luvulla?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hevosetkin nauraa tälle uusinormaalijankutukselle. Siitä paistaa heti että se on autoritäärisen ideologian peitenimi. Se ja sen lanseeraus kuulostaa niin neukulta kun voi. Siellähän näitä oli, puheita uudesta ihmisestä jne.
Mutta suomalaiset eivät onneksi enää ole manipuloitavissa tuollaisilla sloganeilla.

Väinö Hirvelä

Toimituksen poiminnat