Olli Kohonen Vasemmistoliittolainen Oulusta - juttua maakunnasta ja vähän koko maailmastakin

Uusi vaihtoehto - harvojen hillotolppa, monien epätoivo

Reilut parikymmentä perussuomalaista kansanedustajaa perustivat tänään uuden eduskuntaryhmän. Tämän tietävät kaikki. Sipilän hallitus jatkaa. Kaikki entiset perussuomalaiset kansanedustajat näyttävät pitävän ministerisalkkunsa. Suomen poliittinen historia ei taida ihan lähiajoilta tuntea tapausta, jossa näin vähäisellä kansanedustajamäärällä saisi viittä salkkua kantaakseen ja ministeri-Audia alleen.

Heidän läpinäkyvänä motiivinaan vaikuttaa varsin vahvasti olevan vain vallan makeus ja hallituskipeys.

Ainoa hyvä puoli loikissa on se, että PS ja PS(y) tulevat tappelemaan toisensa henkihieveriin niin eduskunnassa kuin erittäin todennäköisesti myös kunnissa ja lähtevät vauhdilla kohti poliittista historiaa. Kiistatta tästä saattaa syntyä myös sivusta seuraaville aiheita tahattomaan huumoriin. Mutta kauaa se ei naurata, kun päätöksen jäljet näkyvät.

Näiden ryhmien kuihtumista odotellessa tavallisille suomalaisille Soinin ja kumppaneiden hillotolpalla heiluminen koittaa epätoivo. Vaikka Uusi vaihtoehto – tuo Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen uusi tuleminen – pinnallisesti koostuisi PS:n sosiaalisiiven edustajista, ei Sipilän hallitus tee sosiaalista ja inhimillistä politiikkaa. Ja yhtä lailla Uudelle vaihtoehdolle on jo vuositolkulla sopinut Halla-ahon avoimen ihmisvihamielinen politiikka. Itse asiassa useat sen edustajat (mukaan lukien Sampo Terho ja Simon Elo) tukivat erittäin selkeästi Perussuomalaisten yhtenäisyyttä ja Halla-ahon johtajuutta puheenjohtajavaalien jälkeen viikonloppuna. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Suunta olisi voitu kääntää parempaan ja oikeudenmukaiseen suuntaan uusien vaalien myötä. Toisin näyttää valitettavasti käyneen. Tällä hetkellä toivon voi asettaa lähinnä perustuslakivaliokuntaan, jonka linjauksien pohjalta soten yksityistävälle ja kehnontavalle valinnanvapaudelle voi syntyä ylitsekäymätön este.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ennustukseni menevät yleensä pieleen, mutta veikkaan, että Halla-aho saa näistä tapahtumista vain uutta nostetta, koska hänen nähdään kärsineen vääryyttä (eikä vallan perusteetta).

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Taitaa mennä melko lailla energiaa Soini ja kumppaneiden kanssa vääntämiseen.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Halla-aho on yleensäkin saanut ääniä ilman varsinaista vaalityötä, ja tämä episodi tuo niitä lisää, vaikka kuinka energiaa menisi.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen Vastaus kommenttiin #4

Voi olla, että Halla-ahon puolue säilyttää nipin napin 7-8% kannatuksen. Tämä uusi loikkariporukka ei saa kuin muutamaa prosenttia vaaleihin lähtiessään, koska tämä vallankipeys on niin läpinäkyvää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mielenkiintoinen tilanne. Mitkä on ne uudet ja tehokkaat teesit, joilla Soini nyt ratsastaa, ja joista voidaan taas luistaa.
Kreikan tuet ja maahantulijoiden rajoittaminen on jo moneen kertaan käytetty.

Meni vaan Soinilta samalla puoluetuet ( ja osin myös maine )Lex Vennamon kumoamisen myötä.

Toimituksen poiminnat