Olli Kohonen Vasemmistoliittolainen Oulusta - juttua maakunnasta ja vähän koko maailmastakin

Kohti oikeudenmukaisempaa Oulua

Kuntavaalikampanja on takana. Tänään kiersin muiden ehdokkaiden kanssa Oulun kauppojen edustoja ja vietin aikaa myös Rotuaarin vaalikojulla. Kuhina oli kovaa ja juttelin monien ihmisten kanssa. Puheenaiheiksi nousivat muun muassa koulujen kuin kirjastojen sijainti, Oulun keskusta-alueen kehittäminen elävämmäksi, terveyspalveluiden tulevaisuus ja joukkoliikennelinjastot. Tavalliset arjen asiat, joihin voidaan kunnissa vaikuttaa. Tavalliset arjen asiat, joita jokainen ihminen tarvitsee elämänsä raitilla kulkiessaan.

Politiikalla ei voida tietenkään taata ihmiselle onnellisuutta. Mutta poliittisessa päätöksenteossa voidaan rakentaa mahdollisuuksia onneen. Se on sitä, että ihminen saa lapsensa päivähoitoon tai kouluun kohtuullisen matkan päästä kotoa, pyörätiet ovat aurattu työhön aamulla polkiessa ja että kirjastoon pääsee lainaamaan hyvää luettavaa. Ja monta, monta monituisen muutakin asiaa. Esimerkiksi Oulussa ei välttämättä hoksata sitä, että osaltaan kaupungin maapolitiikan johdosta asuminen ei täällä ole samalla tapaa ökyhintaista kuin Helsingissä.

Minulle poliittisessa päätöksenteossa on oikeudenmukaisuuden tavoitteleminen. Voin muutenkin sanoa sen tärkeimmäksi arvoksi elämässäni. Ihmisiä on kohdeltava tasa-arvoisesti, riippumatta siitä ketä he ovat. Myös Oulussa. Yhtä lailla rehellisyys on ehdottoman tärkeä elämänarvo minulle. Itseään, eikä muita saa pettää. En voi poliittisena päätöksentekijänä luvatakaan varmuudella kuin sen, että perehtyisin asioihin seikkaperäisesti ja tavoittelisin asioissa parasta mahdollista ratkaisua. Sen ratkaisun on oltava paras mahdollinen kaikista heikoimmassa asemassa olevan kannalta. Yhteiskuntamme vahvoilla yksilöillä riittää puolustajia ja he kyllä pitävät itsestään mieluusti kovasti ääntä.

Huomenna on mahdollista äänestää oikeudenmukaisemman Oulun puolesta. Siinä Oulussa sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat, koulut ja päiväkodit ovat lähellä, kirjastoissa on hyvä valikoima, kaavoituksella taataan mahdollisuus kohtuuhintaiseen asumiseen, ympäristöä suojellaan ja yritystoiminnalla on erinomaiset edellytykset lisätä kaupungin elinvoimaa. Siinä Oulussa torjutaan pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyttä, taataan joukkoliikenteen toimivuus, huolehditaan hyvästä vanhushoivasta ja asetetaan kaikessa päätöksenteossa painopiste eriarvoisuuden vähentämiseen.  Se Oulu on minun Ouluni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset