Olli Kohonen Vasemmistoliittolainen Oulusta - juttua maakunnasta ja vähän koko maailmastakin

Olen paha punavihermokuttava kukkahattusetä, vielä ilmastouskovainenkin

Myönnän. Olen pahoittanut mieleni. Ja pahasti. Oikein sappi suhisee ja kiukku kuhisee. Nimittäin Perussuomalaisten virallisilla sivuilla julkaistua Kansalaisen Direktiiviopasta ei voi ohittaa ihan pelkällä olankohautuksella. Nyt. Kirjoittamani. Lause. Oli. Jo. Tosin. Liian. Pitkä.

Olen samanlainen saarnaaja ja jeesustelija perin juurin paha ihminen kuten blogistit Anne Bland ja Kaisa Penny. Minä tosin en itse ole eurovaaliehdokas, vaikkakin sellaisen vaalipäällikkö. Mielipiteeni ovat kuitenkin erinomaisen omiani, kuten näissä blogeissa ja twittereissä ruukataan ilmoittaa.

Ja mielipiteeni on sellainen, että tässä direktiiviopas käyttää maailmankaikkeuden mahtavinta juttua eli huumoria levittääkseen pelkoa ja vihaa. Valitettavasti joutuu toteamaan näin puolueesta, jossa toimii myös erinomaisen paljon tolkkua porukkaa. Syyniin oppaasta on syytä ottaa esimerkiksi sieltä löytyvä väite/piirros, jossa nähtävästi jonkin sortin noitatohtorina pelehtivä musta mies myy hyväuskoisille valkolaisille ajatuksen siitä, jotta ilmastomuutosta on. Kuvassahan tietenkin ensimmäisenä pelataan rasistisella mielikuvalla, vaikka perussuomalaiset eivät olekaan kuulemma rasistisia.

Sarjakuvassa sitten väitetään, että ”nk. ilmastotiede ei ole pystynyt todistamaan ihmisen toiminnan olevan syy ilmaston n. 1 asteen lämpenemiseen.” Joopasejoo. Yhtä laillahan toki löytyy edelleen ihmisiä, joiden mielestä maapallo on lätyskä ja että evoluutio-oppi on täyttä huuhaata. Aina löytyy puskia, joihin pää tökätä. Tässä vaiheessa voisin esitellä aimo nivaskan linkkejä, jotka todistavat ilmastomuutoksen olevan kiistatta ihmisen aikaansaannosta. Liekkö tuo nyt tarpeen, tuskin punavihermokuttajan kirjoituksia uskoisi kukaan. Ei varmaankaan edes siellä Tyynenmeren saarivaltioissa, jotka katoavat kohta meren alle pikkaisen vaatimattoman vedenpinnan nousun takia.

Pelon ja vihan käyttäminen esimerkiksi EU:ta kohtaan on muutenkin monen persun politiikan keskeisintä polttoainetta. Esimerkiksi muun muassa EU:ta alvariinsa kritisoida, sinällään perin juurin tuottelias bloggaaja Reijo Tossavainen on kunnostautunut tässä esimerkiksi EU:ta kritisoivan saunaklapinkirjoituksensa myötä. Harmi vaan, että Tossavainen ei tajunnut pelotteluinnossaan, ettei ole olemassa teholtaan megawatin luokkaa olevia puulämmitteisiä saunakiukaita.

Myös esimerkiksi Perussuomalaisten Satakunnan piirijärjestöä tätä nykyä johtava Kimmo Toroska bloggasi taannoin täällä Usarissa EU:n kummallisuuksista tuohtuen EU:n mukamaste tuomastaan ”ilmapallokiellosta”, joka sekin oli ihan täysi uutisankka.

EU:ssa on erittäin paljon huonoja asioita. Lähinnä ne liittyvät siihen, että kapitalismille ei ole asetettu riittävästi rajoitteita. Siitä on pitkälti johtunut finanssikriisi. Mutta europuolueena perussuomalaiset eivät ole valmiita laittamaan tikkua ristiin esimerkiksi veroparatiisien toiminnan rajoittamiseksi.

Vihreiden sivuilla on ansiokasta listausta meppien äänestämiskäyttäytymisestä, joka osoittaa puolueen europarlamentaarikko Sampo Terhon vastustaneen esimerkiksi maakohtaista kirjanpitoa, joka velvoittaisi yritykset julkaisemaan tiedot toimintamaakohtaisesti maksamistaan veroista. Se sitten siitä veroparasiittihomman rajoituksesta persujen osalta, koska maakohtainen kirjanpito olisi aivan ehdottoman keskeinen osa koko kuviota. Mutta kun torihöpötyksiä- ja pelotteluja ei tarvitse viedä käytäntöön asti.

Sampo Terhon mielestä nimittäin myös jenkkien suurfirmojen pitää halutessaan voida riitauttaa Suomen lakeja, jos TTIP-sopimus menee lävitse. Sellainen itsenäisyysmies.  Ja mikä vekkuleinta lobbareiden vastustamisella ratsastavan Direktiivioppaan kannalta on se, että Sampo Terho vastusti ”lainsäädäntöjalanjälkeä”, jonka avulla luodaan julkinen lista siitä, ketä lobbaria on tavattu asioita valmisteltaessa ja sitä neuvoteltaessa. Tämä nyt vain osoittaa taas sitä, kuinka kahdet rattaat on homman nimi. Yhtäällä puhutaan toista, toisaalla kolmatta, ja nettisivuille piirrellään neljättä.

Kansalaisen direktiiviopas kerää kovasti kommentteja osakseen meiltä ”kukkahattuilijoilta”. Sen tarkoituksena on tehdä myös meitä naurunalaiseksi. Teenkö vaikka minä itseni sellaiseksi, on lukijan päätettävissä. EU:sta tulee harvinaisen paljon roskaa ja typeriä asioita, mutta tosiasioissa olisi hyvä pysyä. Kun direktiivioppaassa hehkutetaan paljon ”itsenäistä Suomea”, soisi muistettavan, etteivät edes perussuomalaisetkaan halua irti EU:sta. Eikä mikään markkaan paluu noin vain taikatemppumaisesti muuttaisi hintoja halvemmaksi, vaikka mukahassutteleva opas näin antaisi uskoa.

Eurojärjestelmän toimivuus tosin on luonnollisesti asia erikseen. Mutta silti nyt soisi pysyttävän tosiasioissa. Ja. Ilman. Pelottelua. Ihan. Oikeasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Sua vaan harmittaa se että teille nauretaan jo ihan avoimesti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jotu ottaa sitten Sampo Terhon ja politiikkansa kovin vakavasti ja kumartelee sinne päin ja näyttää pyllyä vasemmistoon päin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onttoa on huumori vailla humanismia.
Ja vielä piirtämisestä- riippumatta lahjakkuudesta piirtämisen oppiminen vie noin kymmenen vuotta aktiivista harjoittelua. Sitä ennen voi rakentaa kuvia leikkaa- ja liimaaperaatteella mutta niistä puuttuu aina joku olennainen puoli. Kun epävarma piirtäjä saa itselleen julkaisukanavan se ei ainakaan hyödytä hänen kehitystään piirtäjänä - opinnot ovat kuitenkin edessä, niitä ei voi kukaan ohittaa.
Kyseisen kuvitetun vaalimainoksen tekijän oma blogivastaus saamaansa kritiikkiin oli vailla kommentointimahdollisuutta, mikä kielii epävarmuudesta. Jos piirtää tilaajalle niin että valitsee kuvasisällön ainoastaan ideologisesti tuomatta mitään omia näkemiseen perustuvia oivalluksia kuviin niin sellaiset kuvat eivät anna tekijälleen minkäänlaista maata jalkojen alle piirtäjänä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Valehtelet kuitenkin, ja oikeasti olet joku savupiippua halaileva ay-änkyrä, kuten kaikki vasemmistolaiset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näyttääkö tuo Olli Kohosen profiilikuva savupiippua halailevalta AY-änkyrältä?

Jukka Mäkinen

Näyttää, kun oikein katsoo.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Parrakas Sari Sairaabhoitaja?

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Moro!

Tuo kuva on parin vuoden takaiselta ulkomaan reissulta Mynssenistä taidemuseosta räpsäisty. Oon kyllä ammattiliiton (Tehy) jäsen, joskin en mikään aktiivi. Tämähän nyt ei kirjoituksen aihepiiriin asiaan mitenkään liity :)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Miksi joku vielä yllättyy tai provosoituu populisitipuolueen valheellisesta propagandasta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan tuo petturipopulistipuolue sentään parantanut somekäytöstään. Ehkä se joskus oppii muutakin.

Antti Jokinen

Jäi nyt vähän epäselväksi tuo "petturipopulistipuolue", Tarkoitatko vasemmistoliittoa? Katselin juuri HS:n puheenjohtajavaalitenttiä. Melko onnetonta ja populistista esiintymistä Arhinmäeltä. Pettivätkin, ensin äänestäjänsä ja sitten hallituksen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Persut esiintyivät kansallismielisena pienituloisten äänitorvena ja Sampo Terho ajaa kansainvälisten sijoittajien veropimitysasioita. Persupoliitikot himoavat valtaa enemmän kuin kansalaisten etujen ajamista eivätkä häpeä mitään sanansyöntejään.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Humoristisiksi tarkoitetut sarjikset ja teemalakujen jakelu ovat provokaatioita, joiden tarkoitus on saada omat porukat hyvälle tuulelle (kihi, kihi), mutta meidän nuivien kukkapaitasetien on kyllä vähän aikaa pohdittava missä menee sopivuuden ja järkevyyden raja. Millä asioilla on oikeasti fiksua politiikan teon yhteydessä vitsailla? Sarjiksen piirtäjä toisaalla Puheenvuorossa kieltää, että taustalla olisi mitään rasistista pohjavirettä. Perusteluna mainitsee, että puolisonsakin on maahanmuuttaja. Toki uskomme vilpittömästi näin olevan. Ehkä perussuomalaisten vaalisarjakuvissa näemme jatkossa myös muitakin kuin afrikkalaisia ja vihersuomalaisia hahmoja.

Ei kannata provosoitua. On perussuomalaisten asia millaiseksi puolueensa haluavat profiloida ja millä keinoin. Tässä sarjakuvassa ei ollut mitään uutta siltä rintamalta.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Oho, puheenvuoro jonka "tunneäly" ei roiski pitkin seiniä,
vaikka olisin täysin eri mieltä jokaisesta kohdasta, ansaitset suosituksen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Vaikuttavuuden tai sen halun puutteesta ei voine kukaan moittia. Olethan sentään mm. vaalipäällikkö. Siksi kannattaisi esitellä laajalti oman puolueen (vas.) saavutuksia ja panna hintalaput mukaan.
Vesa Kanniaisen toimittamassa ja 7.5.2014 julkaistussa kirjassa (Euron tulevaisuus) edut, haitat ja hintalaput on rohkeasti laskettu ja laitettu tuotteeseen kiinni.
Kilpailevien ryhmien sarjiksiin ei kannata aikaansa liikaa tuhrata, koska huumorikin on taitolaji.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Pilapiirrokset oli tosi surkeita.

Ilmastonmuutoksesta Obama lähetti eilen/toissapäivänä emailia, että ilmastonmuutos ei ole etäinen uhka vaan se vaikuttaa juuri nyt. Uskon enemmän Obamaa kuin persuja/ persujen ei-hauskoja pilapiirtäjiä :

”The White House Monday, May 19, 2014 Live at 1 p.m. ET: The State of Our Climate

To Me

Live at 1 p.m. ET: The State of Our Climate

Climate change isn't a distant threat -- it's affecting us right now.
Earlier this month, as part of President Obama's plan to act on climate change, the Administration released the third National Climate Assessment, which breaks down the current and projected impacts of climate change on every region of the country and key sectors of our economy.
That's why, today at 1:00 p.m. ET, we're hosting a conversation on Google+ with the website Grist.org, Energy Secretary Ernest Moniz, and EPA Administrator Gina McCarthy.
We'll be chatting about climate change and the steps we're taking to reduce carbon pollution, prepare for the impacts of climate change, and build a clean energy economy -- including an upcoming rule that would cut carbon pollution from existing power plants.
Watch the Hangout live today at 1:00 p.m. ET on the White House Google+ page.”

Reijo Tossavainen

Luin otsikon. Tilanne on todella paha...

Jere Partanen

Minua nauratti EU-sokkelon freudilainen lipsahdus. Siellä on Kill Bill- elokuvan Beatrix Kiddo, koodinimeltään "Mustamamba".

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Olen aistivinani Olli Korhosen kirjoituksessa pelkoa ja vihaa huumorin keinoin IPCC:n voodootiedettä (pitkäaikainen IPCC:n johtaja Pachauri nimesi sen näin itse) esitettyä kriittistä asennetta kohtaan.

----------------------------------------------------------------

Rationaaliseen ajatteluun perustuva kritiikki on vihreän utopian pahin painajainen?

Tiesittekö, että jos tuulimyllyjä asennettaisiin vihreiden tavoittelema määrä globaalisti,
häiritsisivät ne mitattavasti ilmakehän liikkeitä ja sillä olisi globaaleja ilmastollisia seuraamuksia ja
vihreitä myötäilläkseni, pääosin vakavia tietysti, kuumaakylmää ja lisääntyväävähentyvää pilvisyyttä, sekä lumisateiden aiheuttamaa sulamista joitakin jo päivittäin havaittavia katastrofaalisia seurauksia mainitakseni.

Jukka Mäkinen

Haistanko vaalitappiopaniikkia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uusoikeistolla on ratkaistavinaan vähän painavampia kysymyksiä ja raskaita vastuukysymuksiä kun on luonut alustan venäjän soluttautumiselle Suomeen.
Kandeis lopettaa riekkuminen ja kansankiihoitus ja ja katsoa mitä on korjattavissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

No Eerola on esittänyt sotilasliittoa Venäjän kanssa Naton sijaan ja häntä on sitten Venäjällä kehuttu. Venäläiset luokittelevat persut strategisiksi liittolaisikseen.
Tässä on kooste uusoikeiston tekijän hommafoorumin venäjäkirjoituksista. ttp://todellisuus.org/index.php?topic=20.msg66447#msg66447

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Huonomuistisille, medialukutaidottomille, mukatuohtujille, tyhjien argumenttisäkkiensä edessä länkyttäjille kertausta:

Vihreät juutalaisten kimpussa?
http://www.vihrealanka.fi/uutiset/vihrea-lanka-ei-...

SDP kutsuu Kokoomusta sekoomukseksi, varoittaa “kusetuksen” jatkumisesta
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/politiikka/sdpn...

Kirkko ja Kaupunki toivottaa perussuomalaisille lukijoilleen ”paskaa joulua”
http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/paskaa-joulua-pe...

Julkisen sanan neuvoston mielestä piirros ei ole loukkaava
http://www.kirkkojakaupunki.fi/artikkelit/mies-koh...

Käyttäjän Milleniar kuva
Miikka Välimäki

Ihailtavaa rehellisyyttä. Hienoa että tunnustit.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Kävin tässä välissä palvelemassa työnantajaani sairaanhoitopiiriä. Tsore kö en oo kerennyt siis kantamaan argumenttisäkkejä. Mutta tässä yksi tosikkosäkki tästä persujen sarjiksesta, jonka kirjoittaja muuten edusti sellaista avoimuutta ettei antanut bloggaustaan edes kommentoida. Mää annan. Niin ja se säkki:

http://faktabaari.fi/eu/sarjakuva/

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Onpa mukavaa, että Ulkoministeriöstä myönnetyillä verorahoilla toimiva Faktabaari käyttää rajallista aikaansa pilapiirroksen analysointiin. Vähän nyt sitä tolokkuakin jo kehiin siinä kylläminämieleninytpahoitin-osastossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt siis haluat vähätellä piirustuksia. Persuthan ovat aina hehkuttaneet Karia. Näissä piirustuksissa jaettiin valheellista tietoa ja se teko liittyi vaaleihin. Ja piirtäjä itse ei salli kommentointia. . .

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #27

Teen poikkeuksen, ja kommentoin tämän kerran kommenttiasi. "Nyt siis haluat vähätellä" ei pidä paikkaansa, pidin niitä heti kättelyssä huonoina ja mauttomina. Ohitit havaintoni, että vastaavia pilapiirroksia työstävät kaikki puolueet, vasemmmistoliitosta vihreisiin. Ja nyt poikkeus päättyy. En jaksa käydä keskusteluita kanssasi, koska mielestäni olet jyrkän asenteellinen ja tylsä keskustelija. En muista koskaan sinun yrittäneen keskustella asiakysymyksistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Mikä niinkuin on asiakysymys? Kyllä minä pysyn tämän blogin asiapiirin sisällä vaikka olenkin vähän poukkoileva luonne.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Me mokuttajat ollaan niin tolokuttomia mielensäpahoittajia. Tsorgenio.

Toimituksen poiminnat