Olli Kohonen Vasemmistoliittolainen Oulusta - juttua maakunnasta ja vähän koko maailmastakin

Roskat maton alle

Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalen haluaa luoda Suomeen väkipakolla slummialueita. Alkutalvesta hän esitti Helsingin Töölössä sijaitsevan Sininauhasäätiön syrjäytyneille nuorille tarkoitetun asuntolan sulkemista ja asukkaiden häätämistä vaikka väestönsuojiin. Ruokkimisenkin voisi Packalenin mukaan tehdä vaikka soppatykistä.

Tänään samainen kansanedustaja esittää Helsingin Sanomissa kaupungin vuokralaisten pisteyttämistä” ja ”huonoiten” käyttäytyvien asuttamista samalle asuinalueelle. Packalenin esitys tosiasiallisesti johtaisi siis slummiutumisen lisääntymiseen, vaikka hän itse tämän kehityskulun ennättää kiistämään. Samaan aikaan kun Packalen lisäisi poliisivalvontaa ja sosiaalipuolen toimintaa näille nolla-alueilleen, jotka nähtävästi pitäisi pitää myös muista asuinalueista erillään. Mutta kuten Helsingin Sanomissakin haastateltu sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo huomauttaa, ei näiden alueiden asukkailla olisi keskenään enää muuta yhteistä kuin ongelmat. Mutta kun he ovat poissa Packalenin ja kumppaneiden silmistä, olisivat he myös poissa mielestä. Roskat olisivat näppärästi siivottu maton alle. Samassa hengessä myös esimerkiksi ennen Pekingin olympialaisia ajettiin kerjäläiset poissa keskustoista.

Mielenkiintoista olisikin nähdä myös kokonaisuudessaan Packalenin pisteytysjärjestelmä, jossa kaupungin vuokra-asuntojen asukkaat laitettaisiin paremmusjärjestykseen. Kaikkiaan vanhempien reuhaamisesta joutuisivat lapset kärsimään, ja miten heidän tulevaisuudestaan huolehdittaisiin? Vaikka tällaisessä ”Packalenin nollalähiössä” voisi tavata sosiaalityöntekijää kerran useammin vuodessa, ei se 24/7 ympärillä olevaa maailmaa heidän ympäriltään muuttaisi.

Packalenin ajatukset ovat tyyppiesimerkki niin sanotusta NIMBY- eli Not In My Backyard -ajattelusta, jossa halutaan omalle lähialueelle vain hyvää ja kaunista. Roskasakista ei niin väliä. Uuden Suomen ”Säätiö pois Töölöstä” Packalen totesikin, että ”joku hylätty teollisuusalue voisi soveltua paremmin juopotteluun ja narkkaamiseen.” Tässä toteamuksessa tuli esiin sitä olennaista ajattelua, miten herra asiat tosiasiallisesti hoitaisi. Rivien välistä joku pahantahtoinen voisi lukea myös Packalenilta huolen Helsingin sinällään pöyhkeässä hintaluokassa olevien asuntojen hintakehityksestä.

Ghettojen eristämisestä on kyllä sinällään maailmanhistoriassa kokemuksia, jotka eivät ole hyviä. Kehitys on jo nyt johtanut siihen, että esimerkiksi aivan elinvuosien määrissä mitattavat terveyserot ovat eri kaupunginosien välillä kasvaneet huimasti. Packalenin esitys olisikin omiaan vauhdittaaan tätä kehitystä. Itse ns. pahamaiseksi luetussa Oulun Rajakylässä lapsuuttani viettäneenä ja siellä koulujani käyneenä tiedän kyllä jotain lähiömaailmasta.

Kaikkiaan on mielenkiintoista, että Packalen haluaa tosiasiallisesti siirtää sosiaalisesti vaikeammassa asemassa olevat ihmiset samalle asuinalueelle. Ghettouttamiskehityksestä omasta vinkkelistään on pelotellut muun muassa Packalenin oululainen puoluetoveri Olli Immonen. Tässä yhteydessä vääjäämättä hiipii mieleen ajatus, jonka mukaan tällaisten ghettojen luominen on tosiasiallisesti kyseisten herrojen tavoitteena. Näin heidän pitkälti pelkoon perustuva politiikkansa saisi lisää polttoainetta. Packalenin ja kumppaneiden maton alle siivoamat roskat kun alkaisivat sitten kunnolla mellastamaan, jos heiltä vietäisiin viimeisetkin tulevaisuudet toiveet. Ja tällä sitten voisi vedota tiettyjen äänestäjien alimpiin tuntoihin vaalipäivän tullessa. Roskaihmisten kohtaloilla ja tulevaisuudella ei kun niin olisi väliä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (109 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Hiukan vaikea kuvitella, että ihmisten lajittelu omiin asuinalueisiin edustaisi perussuomalaisten näkemystä yleisemmin. Yleensä segretaagio on ollut lähempänä sydäntä aakkosissa seuraavana olevalla puolueella.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

En viittaa kirjoituksessani kuin Packaleniin ja Immoseen.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Narkkarit Varissuolle, nollakansa ghettoon Vesalaan, etninen ja muu luokittelu väetötietoihin, homot Ahvenanmaalle jne jne. Valitettavasti tämä ei ole unta, vaan muka-vakavasti otettavan puolueen kansanedustajien mielipiteitä.

Veikko Korhonen

Viherkommunistit taas haluaa jakaa mamuja ja spurguja tasaisemmin kaikkien naapuriksi. Sosiaalitapauksen ottamisesta naapuriin saisi suvaitsevuuspisteitä ja eniten pisteitä saisi mamujen majoittamisesta omaan olohuoneeseensa.

Paljon suvaitsevuuspisteitä keränneille perustettaisiin valtion hyväpalkkainen virka tähän joukkoon:

http://timonenonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/157203...

Matti Hirvonen

No jos viherkommunistit näin tekevät niin siitähän täytyy sitten antaa viherkommunisteille vilpitön tunnustus hyvästä työstä!

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Tuon Packalenin mallin myöhäisempänä vaiheena on piikkilanka-aidat ja konekiväärit. Siitä ei sitten pitkä aika olekaan, kun konekiväärit voidaan käynnistää.

Suosittelen Johanna Langhorstin kirjaa Förortshatet ruotsia kohtalaisesti lukeville. Kirja on aika helppolukuinen. En tiedä onko sitä suomennettu. Johanna Langhorst kääntää asioita päälaelleen. Usein esimerkiksi ymmärtäväistä suhtautumista esittävät sanovat maahanmuuttajien pyrkivän segregoitumaan, asumaan sinne, missä puhutaan heidän kieltään ja eletään omassa kulttuurissa. Kaikkihan me tiedämme kuitenkin, että se esikaupunkialue ei ole mitään yhtenäiskulttuuria. Siellä on todella monia kulttuureita, monia kieliä ja jopa koulutustasossa on isoja eroja. Segregoitumaan pyrkivät yhtenäiskulttuuria vaativat "valkoiset", kuten Packalen. He haluavat eroon muista kulttuureista. Heille alaluokan kanssa tekemisiin joutuminen on kauhistuttavaa.
Kuten rotujen luonnoton sekoittuminenkin.

Veikko Korhonen

Kommunistijohtoinen Itä-Saksa on tästä hyvä esimerkki piikkilanka- ja betoniesteineen. Mutta siellä ei yritetty pitää maahanmuuttajia poissa rajoilta, vaan yritettiin estää omia kansalaisia pakenemasta kommunistien perustamasta slummista.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Ei tämä eikä Korhosenkaan kommentti kuulu tähän keskusteluun, mutta paljon parempi esimerkki piikkilangoista ja betoniesteistä on Etelä-Afrikka. Vaikka niitä puretaankin, niin sota jatkuu. Sellainen toiminta jättää yhteiskuntaan hitaasti häviävät jäljet.

Jouni Hölttä

Hyvä ehdotus! Rauhaa arvostavat ihmiset saisivat asua ilman häiriköiden terroria. Nythän tilanne on, että jo yksikin mätämuna pilaa koko rapun elämän.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Naapurikytille tuo malli olisi suoranainen taivas.

Jouni Hölttä

Ei sitä humalaisten huutoa tarvi kytätä, se tulee seinän läpi, halusit tai et. Häiriköillä on on hälläväliä asenne, voi tehdä mitä vaan huvittaa naapureista välittämättä. Sinne häiriköiden sekaan vois mennä nämä kaikkea suvaitsevat piipertäjätkin. Kun sitä häiriköintä niin puolustavat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #13

Asuin kolme vuotta Espoon kaupungin vuokra-asunnossa. Monta kertaa oli joku jonkun nimilistan kanssa häätämässä sitä tai tätä asukasta, joka kerta aivan turhasta. Kyllä käsitykseni on se, että Suomen kerrostaloissa siedetään häiriköitä ja ylipäätään poikkeavaa käytöstä melko huonosti.

Jouni Hölttä Vastaus kommenttiin #17

Väitätkö, ettei pahaa häiriköintiä esiintyisi? Ihmiset saa olla "poikkeavia", mutta toisia ihmisiä ei saa alistaa kärsimään häiriköintiä. Monet vanhat varattomat ihmiset joutuu kärsimään huliganismista, niin asunnoissaan kuin myös kaduilla liikkuessaan. Kiitos siitä meitin vihervasemmistolaisesta häiriköitä ja rikollisia paapovasta politiikasta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #19

Lapsista ja nuorista lähtee keskimäärin enemmän ääntä kuin vanhuksista, se lienee kiistatonta. Packalen markkinoi itseään eläkeläisille, niinhän kaikki puolueet tänä päivänä tekevät.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #29

Juu, töölöläisille eläkeläisille markkinoi, poliisi ja pitkä, mitä muuta tarvitaan:)
En ole ikinä muuten erityisemmin arvostanut ihmisiä jotka äänestävät poliiseja kansanedustajiksi, tuossa yhtälössä on jotain liian tyhmistävää.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kaikki Tom Packalénin perussuomalaiset kansanedustajakollegat eivät kannata pisteytysajatusta:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/65246-packalenille...

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Hyvä juttu, että Väätäisellä on tämä linja.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Tosin sellainen lisäys tähän, että kyllä samalla vääjäämättä tulee mieleen perussuomalaisen politiikan kahdet eri rattaat.

Kun samasta vaalipiiristä olevien Väätäisen ja Packalenin näkemykset poikkeavat tällaisessa perustavaa laatua olevassa asiassa niin paljon, niin varsinkin vaalijärjestelmämme ollessa tällainen on syytä kyseenalaistaa puolueen yleinen linja. Yksi sanoo yhtä, toinen toista ja kolmas kolmatta.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ja neljäs eli Timo Soini ei sano mitään. Hän kertoo johtavansa kristillissosiaalista puoluetta, ja Packalenin - ja aiemmin Immosen - avautumisissa on ihan omanlaistaan kristillisyyttä ja sosiaalisuutta.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Odotan, että saisin lukea Uudesta Suomesta myös kansanedustaja Tossavaisen kommentin. Nyt reagointi näyttää hitaan puoleiselta.

Väätäisen näkemys on kunnioitettava, mutta ei yksi pääsky kesää tee. Missä viipyvät Soini, Ruohonen-Lerner jne... ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

He ovat hiomassa manifestia, jossa vastustetaan kokoomukselaista elitismiä.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Lars-Erik!

Tuskinpa Tossavainen tällaisiin asioihin ottaa kantaa.

Ovat turhan kiusallisia oman puolueensa kannalta:-(

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Minusta komisariolle pitää ehdottomasti antaa tunnustus siitä, että hän on keksinyt näille uusille sotatoimialueille coolin nimen: "nolla-alue", ground zero.

Ajatusta voisi ehkä kehitellä niin, että nämä urbaanit ongelmakeskittymät olisivat myös niinsanottuja vapaan tulen vyöhykkeitä. Minusta olisi hienoa, jos Helsingissä olisi oikein kunnon cyberpunk-slummi, jossa olisi erittäin tiheitä väkivaltarikollisten, huumerikollisten ja ampuma-aserikoksiin syyllistyneiden keskittymiä. Siellä voisivat hieman säpinää elämäänsä kaipaavat tavalliset kansalaiset halutessaan vierailla ja käydä vapaasti tulitaisteluja vastaantulijoiden kanssa. Tosielämän megazone! Tapa tai kuole!

Ei siellä mitään poliisi- ja sosiaalipalvelujen keskittämistä tarvittaisi, sellainen on punavihreiden hyysärien horinoita. Antaa evoluution ratkaista ongelmat. Sekä tietysti vapaaehtoisten kansalaisten. Samalla lailla kuin lapsena käytiin velipoikien kanssa ampumassa rottia kaatopaikalla. Bang bang!

Veikko Korhonen

Ranskan mamuslummeissa on juuri kuvaamasi tilanne käynnissä. Mutta siellä on mamuillakin todella järeää kalustoa käytössään kranaatinheittimistä sinkoihin. Sinne voi mennä "rottia ampumaan" jos oma henki ei ole kallis.

Matti Hirvonen

Kun Suomessa ei niitä "palavia ghettoja Ranskan malliin" ole näkynyt niin nythän niitä koitetaan persujen toimesta väen väkisin luoda. Kun persut on luvannut, että Suomessakin kohta ghetot palaa niin täytyyhän tuollainen lupaus lunastaa toteuttamalla sellaista politiikkaa, mikä johtaa levottomuuksiin. Ranskan lähiötilannehan ei johdu mistään maahanmuutosta vaan toteutetusta sosiaalipolitiikasta, jossa lähiöiden asukkaat on tehokkaasti syrjäytetty ja yhteiskunta käy matalan intensiteetin sotaa omia asukkaitaan vastaan.

Ranskassahan nuo lähiöt on jo rakenteellisesti erotettu keskusta-alueista ja tehty tarvittaessa helposti eristettäviksi. Niitä valvotaan miehittämättömillä lennokeilla ja jotain strategiasta kertoo se, että kun lennokit otettiin käyttöön niin erikseen korostettiin ettei ne ole aseistettuja.

Kun kiakkovieraat muutama viikko sitten huusivat luokkasotaa, jonkinlaisena käynnissä olevana prosessina, ja antoivat ymmärtää poliisien ja porvareiden olevan keskeisiä "astapuolen toimijoita tässä sodassa, niin Packalen suorastaan kiirehti vahvistamaan kiakkovieraiden analyysin yhteiskunnassa vallitsevista jännitteistä. Eduskunnassa ei kovin montaa poliisia ole ja sikäli kun ulostulot ovat tällaisia niin ei kannata ihmetellä jos yhteiskunnan alemmissa kerroksissa luottamus poliisiin rapautuu entisestään. Etenkin kun vielä käy ilmi, että Packalenin entiset työtoverit Helsingin huumepoliisissa vehkeilevät aktiivisesti huumerikollisten kanssa ja ilmeisesti ovat tehneet siellä ihan hyvää sivutiliä. Kovien huumeiden kun voidaan sanoa olevan yksi kapitalismin – ja luokkasodan – brutaaleimmista muodoista, joissa päihdeongelmilla hallitaan alaluokkaa hajottamalla ja voitot virtaa rikollis- ja poliisijohtajille, jotka eniten hyötyvät huumeiden kieltolaista.

Veikko Korhonen Vastaus kommenttiin #24

20 vuoden päästä Suomessakin palavat autot ja Turun Varissuolle ajetaan vain poliisisaattueessa. Se on vihervasemmiston politiikan tulosta. Suomessa harrastetaan samanlaista politiikkaa kuin Ranskassa. Suomessakin slummiutuvat lähiöt on helppo eristää muusta kaupungista. Varissuokin oma saareke ei missään.

Persut keskittäisivät slummiutuville alueille resursseja, mutta jostain syystä se ei hyysäreille sovikkaan. Onko slummiutuminen sittenkin vihervasemmiston etu?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #35

Millä tavalla niitä resursseja keskitettäisiin? Kunnalliset vuokra-asunnot ovat osa paikallisia sosiaalisia kustannuksia, ja niihin uppoava pääoma maksetaan käsittääkseni kunnallisesta verokertymästä. Poliisin rahat sen sijaan tulevat valtiolta. Miten sovitetaan yhteen kunnallisesti tapahtuva väestön pakkosiirto ja valtiollisten resurssien keskittäminen?

(Anteeksi juuttumiseni aluepoliittisiin näkökohtiin, mutta pitäähän tätä kysyä.)

Packalénin mallistahan on tietysti myös huomautettu, että vuokralaisen pakkosiirto vaatisi lainsäädännön muutosta. Tässä siis ei ole kyse vain Helsingistä. Saavatko muut kunnat ulkoistaa oman heikomman aineksensa suurempien kaupunkien nolla-alueille? Pakkoliitoksien tapahtuessa tämä tietysti olisi itsestään selvää, mutta mitenkäs noin muuten?

Mutta mikäli tästä tulee käytäntö, niin ehdotan, että kuljetuksessa hyödynnettäisiin ensisijaisesti ympäristöystävällistä raideliikennettä. Rikolliset, vähäosaiset tai muuten vain sosiaalisesti toimintarajoitteiset ainekset koottaisiin maakunnallisille lastauspaikoille, josta heidät kuljetettaisiin yksisuuntaisella junakyydillä suoraan pääkaupunkiseudulle.

Pääteraide sijaitsisi sopivaksi katsotulla Helsingin vapaan tulen vyöhykkeellä. Siellä kuorma purettaisiin ja yksilöille annettaisiin käteen kunnallisen kämpän avaimet ja erityinen sosiaalipakkaus, jossa olisi hieman ruokavaroja, lääkitystä, hygieniatarpeita ja muuta vastaavaa. Sen lisäksi heille luettaisiin Herran siunaus.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #35

Korhonen, nyt annat väärän todistuksen Varissuosta. Käyn veljeni kanssa pari kertaa viikossa Varissuolla ostoksilla, ei koskaan mitään ongelmia. "Mörköjä" voi nähdä missä tahansa jos niin haluaa.

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #35

Kun uutisia lukee niin Suomessakin palavat autot kyllä, joskin aivan eri intensiteetillä kuin Ranskassa.

Politiikassa kieltämättä Suomessa ollaan Ranskan tiellä. Siellähän lähiöiden tilanne alkoi kärjistyä 70-luvulta alkaen, kun äärioikeistolainen FN alkoi saada suosiota ja heidän retoriikkaansa vastattiin kurjistamalla lähiöiden oloja. Erityisen rankalla kädellä lähiöitä kurjistettiin 2000-luvun alkuvuosina, sitten 2005 eräs Sarkozy kutsui lähiönuoria "roskaväeksi", jotka hän tulisi puhdistamaan painepesurilla. Sitten räjähti syksyn 2005 mellakat.

Vihervasemmiston politiikan seurausta tuo kehityskulku ei suinkaan ollut.

Tietenkin täytyy muistaa, että Suomen lähiöt eivät vertaudu sellaisenaan Ranskan lähiöihin. Ranskan lähiöt ovat perintöä niiltä ajoilta, kun suuria kerrostaloalueita rakennettiin nimenomaan tehdastyöläisten asuinalueiksi ennen kuin perinteiset tehdastyöt siirtyivät kaukomaille. Ehkä paras kuvaus näistä alueista on "työvoimavarasto". Sitten sinne pakattiin ihmisiä "ihmisvarastoksi", mutta rakennusten kunnossapito jäi retuperälle. Suomessa lähiöitä on rakennettu toisenlaisella mallilla, nimenomaan lähiörakentamisessa ja maahanmuuttopolitiikassa (kotouttamislaki – oikeus kotouttamispalveluihin) on kyse siitä, että on otettu opiksi Ranskan, ja Ruotsin, virheistä. Se vain ei persurasisteille kelpaa, koska ei heitä kiinnosta asioihin perehtyminen ja ongelmien ratkaiseminen. Tärkeintä on syyttää maahanmuuttajia ja vasemmistoa kaikesta, koska oma tulkintakehys asioille on niin fundamentaalisen yliyksinkertaistettu, että se sortuu kuin korttitalo jos sisään pääsee hippunenkin kriittistä järkeä.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Toden totta, taisi vast'ikään tulla tämä leffa telkkarista:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Running_Man_(1987_film)

Kenties Packalen on tuosta Arnoldin leffasta virikkeensä tähän kannanottoonsa tempaissut.

JJ Haveri

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2013/12/...

"Vuosikymmenten kokemuksesta voin sanoa, että eduskunnan kaksi tyhmintä kansanedustajaa ovat aina olleet kokoomuslainen lääkäri ja kokoomuslainen poliisi."

Packalenin lausunnosta päätellen, kyseessä taitaa kuitenkin olla enemmän ammattisidonnainen ongelma.

Minna Eerolainen

Oho, olen tässä asiassa ollut tietämättäni Laitisen linjoilla jo vuosia. En tuosta lääkäristä nyt vielä niin tiedä mutta aina siellä eduskunnassa on ainakin muutama itseään korvaamattomana pitävä kokoomuslainen poliisi.

Van Freddy

Minusta Pacalen ajaa tässä pääasiassa EU:ssa toteutuneen linja, itse olen integraation ja assimilaation kannalla, nykyinen EU:n ja myös Suomen politiikka johtaa Packalenin toivomaan segregaatioon.

Toisaalta mitä väliä, jos perussuomalainen kannatta segregaatio se on rasismi, taas jos perussuomalainen kannatta integraatio ja assimilaatio, onhan tietysti sekin rasismia.
Soini on aivan turha ottaa tähän kantaa, oli kanta mitä tahansa sekin tulkittaisiin rasistiseksi.

Veikko Korhonen

En ajatellut assimiloitua muslimikulttuuriin, mutta pakko kai se sitten on.

Matti Hirvonen

Entä ajattelitko assimiloitua suomalaiseen kulttuuriin, jossa muslimit ovat tasavertainen osa samaa yhteiskuntaa?

http://oi44.tinypic.com/2n9dlcz.jpg

Veikko Korhonen Vastaus kommenttiin #25

Ei tuollaista yhteiskuntaa ole olemassa eikä tule. Sitä joko assimiloituu muslimikulttuuriin tai ...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Veikko Korhonen eikö sinua yhtään hävetä pommittaa palstaa ääriasenteillasi ilman nimeä.

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #33

Sinä siis kiellät suomalaisen yhteiskunnan olemassaolon ja vakavalla naamalla väität, että ihan tavalliset suomalaiset eivät arvosta sitä panosta, minkä muslimit ovat tälle yhteiskunnalle antaneet mm. taistelemalla ja kaatumalla Suomen puolesta Talvi- ja Jatkosodassa?

Jos sinä kärsit vakavista harhoista niin se ei ratkea sillä, että yrität pakottaa muutkin uskomaan omiin harhoihisi. Toistaiseksi yhteiskunta vielä tarjoaa verorahoilla apua sinullekin.

Van Freddy Vastaus kommenttiin #50

Minua ihan oikeasti ärsyttää tämän erottelun, oletan sodassa kaatuneiden joukossa olevan kaikenlaisia, yhteistä on ollut ajatus, että tämä valtio on ollut heidän mielestä puolustamisen arvoinen.

Oikeastaan jonkun jääkiekkojoukkueen kannattajista olisi yhtä absurdi erotella erikseen, esim. Tapparan maahanmuuttokannattajat ovat tätä mieltä, homokannattajat ovat taas sitä mieltä, muslimit tätä, ortodoksit sitä jne.

Tämä erottelu on jatkuvasti esillä, eilen oli lehdessä juttu maahanmuuttajayrittäjistä, odottavissa on jatko, seuraavaksi homoyrittäjät, muslimiyrittäjät, venäläisyrittäjä jne..

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Assimilaatio tarkoittaa sitä, että Ayshasta tulee Anja ja Mustafasta Matti tai Manfred. Integraatio on sitä, että maahanmuuttajataustainen hyväksyy pääpiirteissään yhteiskunnan poliittisen järjestelmän ja tietyt perusarvot. Integroituminen ei ole tuloista ja sosiaalisesta asemasta kiinni.

Jos Packalen itse kirjoittaisi ehdotustaan selvittävän blogitekstin, sitten ei pitäisi toisen käden lähteiden varassa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Packalénin esityksessä ei oikeastaan ole mitään uutta tai yllättävää. Aivan samoilla linjoilla on ollut erilaisten ryhtiliikkeiden edusmiehiä kautta aikojen, myös Suomessa: Köyhät kyykkyyn, ja maailma pelastuu!

Nämä ihmiset ovat täysin vieraantuneet todellisuudesta ja osaavat löytää maailmasta vain sen oman napansa. He eivät yksinkertaisesti näe, kuinka ovat itse saavuttaneet oman asemansa lähinnä hyvällä onnella ja yhteiskunnan tuella. Tom Packalénkaan ei olisi oikeastaan yhtään mitään ilman sosiaalisia turvaverkkoja, jotka ovat pitäneet hänet pinnalla lapsuudesta asti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sen lisäksi,että tuo olisi kaupunkisuunnittelun näkökulmasta suorastaan kukkuu-osaston emämoka, olisi se ennennäkemätöntä ihmisten luokittelu- ja siirtelypolitiikkaa nykyisessä Suomesssa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Noteerattaisiin todennäköisesti ulkomaillakin (eikä todennäköisesti myönteisessä mielessä).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Van Freddy

Asun nyt sellaisessa kaupunginosassa (48350 Karhuvuori) joka ainakin tilastollisesti on esimerkki onnistuneesta segregaatiosta.

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-12885705822...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ai te Kotkan mamut asustelette Karhuvuoressa.

Van Freddy Vastaus kommenttiin #60

Karhuvuoressa pääasiassa eurooppalaiset mamut, Suulisniemessä taas muut mamut, segregaatio takaa monikulttuurin jatkuvuuta, olisi kauhea jos mamut (paitsi rikkaat) kansoittaisivat Hirsaari.

Käyttäjän SeppoVehvilinen kuva
Seppo Vehviläinen

Perustetaan vaan Suomeen omat Favelat .
Laitetaan nolla-alueella vaikkapa vuokratakuuksi vuokralaisen toissijaisesti tärkeät elimet kuten toinen munuainen ,verkkokalvo, jne.

Näin saadaan purettua samalla elinsiirtojonoja kun markkinoille alkaa virrata elinsiirrännäisiä niitä köyhää luovuttajaa enemmän tarvitseville rikkaille .
Tienattasko me tällä?

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Tom Packalén esitti samansukuisia ajatuksia jo hieman aiemmin US Puheenvuorossaan
http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/153610...
Siinä hän vaati Töölössä sijaitsevan huumenuorten asuntolan siirtämistä ”hyvien ihmisten silmistä” jonnekin muualle.

Tuolloin Packalén sai kuitenkin kovaa kritiikkiä NIMB-filosofiasta ja segregaation edistämisestä. Tyrmäysiskun antoi itse Niklas Herlin, joka kirjoitti: ”Ei se Töölön asuntola ole mitään häiriötä, paniikkia tai kauhua tuonut. Pari metelöivää spurgua ja narkkia, ei mitään muuta. Asun siis ihan siinä vieressä. "Pelko häiriöistä" oli sata kertaa isompi kuin se, mitä oikeasti meidän kulmilla on tapahtunut.”

Packalén on outo lintu perussuomalaisten keskuudessa. Suuri osa puolueen äänestäjistä asuu sorrettujen ja solvaistujen asuntoalueilla. He tuntevat, etteivät mitkään puolueet kuuntele heitä – eivät nyt edes perussuomalaiset, jos he ajattelevat kuin Tom Packalén.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Todennäköisesti Packalénilta ja Soiniltakin on pyydetty haastattelua ko. HS:n artikkelista, mutta ei ole ainakaan vielä näkynyt. Olisiko vedetty pitkää tikkua ja osunut Väätäiselle:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/65246-packalenille...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Soini selätti Brysselin houkutukset koska halusi jäädä Suomeen luotsaamaan puoluettaan hallitukseen.

Hienosti näyttäisi Soinin luotsaukset sujuvan. Pakka hajoaa käsiin ennen kuin vuosikaan vaihtuu.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen Vastaus kommenttiin #47

Jostain syystä palstan Nygvisti ja Nylundi eivät ole älähtäneet tälle perustettavalle asuinalueelle...

http://yle.fi/uutiset/ruotsinkielisille_oma_kortte...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #48

Ei minun sydämeni syki tuollaisille ideoille, olen siitä ennenkin ärähtänyt. Mutta kyse näyttäisi olevan halusta keskittää palveluja ja harrastusmahdollisuuksia omalla äidinkielellä. Jos tuo toteutuu, jää nähtäväksi, kerääkö se lopulta suosiota ruotsinkielistenkään keskuudessa. Todennäköisesti lähinnä niiden, joiden elämä on hankaloitunut oman äidinkielen vuoksi tai kaipaavat enemmän sosiaalisuutta omalla äidinkielellä.

Kyse ei ole sen paremmasta tai huonommasta ideasta kuin että suomalaiset sankoin joukoin asuttavat tiettyä osaa Costa Del Solista, ovat perustaneet sinne mm. oman radion, koulun ja terveyspalveluja.

Kyse on kuitenkin Packalenin ihmisten pisteytysjärjestelmästä ja ihmisten pakkosiirroista, mikset ota kantaa siihen?

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen Vastaus kommenttiin #52

Olen ottanut ja minusta se on hyvä juttu mikäli aidosti myös pyritään auttamaan niitä nolla-alue asukkeja saamaan elämänhallinasta kiinni.
Olisi yhteiskunnalle oikeasti helpompaa kohdistaa apu sinne suoraan.

... sitäpaitsi ei Costa del Sol lähtökohtaisesti ole vain suomenkielisiä varten...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #53

Entä jos sinulle itsellesi rävähtää 0 pistettä kun hommat alkavat mennä vähän puihin ja muutat kaupungin vuokra-asuntoon? Naapuri ei tykkää grillinhajuistasi, ilmiantaa sinut häiriköksi ja sinut siirretään väkisin kastin alimmaksi määritetylle alueelle ja vuokrasopimuksesi edellisessä paikassa mitätöidään. Ihmisarvosi on laskettu ja menetät itseluottamuksesi, etkä pääse enää osoittamaan yhteiskunnalle, että sinäkin olet kelpo yhteiskunnan jäsen.

Ei Jotu, tuo ei ole nykyaikaisten eurooppalaisten ihmisten yhteiskunnan visio, millään mittapuulla.

Lisäksi, on täysin epäterve ajatus, että esim. lapset korkean pisteen alueella suojattaisin näkemästä ihmiselämän erilaisia ongelmia, erilaisia ihmiskohtaloita ja vaikeuksia, jotka kuuluvat osana ihmiselämään.

Kyseinen ehdotus ei kuulu myöskään normaaliin kaupunkisuunnitteluun.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen Vastaus kommenttiin #54

Jos jostain syystä menisi tosi huonosti niin olisihan se hyvä että pääsisi joukkoon johon kohdistetaan erityisiä tukitoimia yhteiskunnan toimesta ylöspääsemiseksi. Eikös?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

Jotu, vastasin samaan, Torsti Äärelän blogiin laittamasi, mutta lyhyesti täälläkin: Kortteli ei ole erillinen asuinalue vaan (lainaus Wikipediasta):

Kortteli on neljän kadun rajoittama kaupungin tai (asuin)alueen osa. Kaavoitetulla alueella kortteli on pienin katujen rajaama yhtenäinen rakennettu tai rakennettavaksi tarkoitettu alue, joka käsittää yhden tai useamman tontin. Ruutukaava-alueilla korttelit ovat tyypillisesti suorakaiteen muotoisia.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kortteli

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen Vastaus kommenttiin #55

yrität nyt siirtää huomion pois varsinaisesta asiasta joka oli asuinalueiden jakaminen eri ryhmiin kuuluvien kesken.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #57

Jotu, kortteli ei vieläkään ole asuinalue:)

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #55

Siinä on vissi ero, haluaako joku ryhmä itse oman "ghettonsa" malliin ruotsinkieliset, amishit, Tukholman homovanhukset, vai määrääkö ulkopuolinen taho väestön pakkosiirrot perustettuun ghettoon.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #59

..kuten myös vapaaehtoisuushalukkuus siirtymiseen?

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen Vastaus kommenttiin #61

... tai ei toivottujen ulosjättäminen.

Matti Hirvonen

Persujen äänestäjäkuntahan ei pohjaudu mihinkään lähiöiden unohdettuun kansaan vaan persujen kannattajan perustyyppi on keskimääräistä paremmin toimeentuleva keskimääräistä huonommin koulutettu keski-ikäinen mies, joka ajaa Mercedes-Benzillä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ja vielä ihmetellään miksi poliisien arvostus on laskussa. Onpahan Paaterolla, taas selittämistä. Mielenkiintoista olisi tietää olisiko Packalen lausunnut typeryyksiään ellei toimisi nyt kansanedustaja vaan poliisin virassa. Samalla voi kysyä, mitä siellä poliisiopistolla oikein opiskellaan, pelkkää pampun käyttöäkö.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

sinä alat kehittymään juutuupparina! rohkeus ennen kaikkea...

markku palonen

Perussuomalaiset rakentuvat useista eri kansan osista,sekä myös mamuista.Periaatteessa persut saavat äänestää kuten haluavat vaikka toisin väitetään.Ketään ei joukostamme poisteta mielipiteistänsä takia,ellei kyseessä ole rikollinen teko.

Kansamme perusta oli ainakin ennen rehellisyys,( joita venäläiset kutsuivat tsuhniksi eli maalaistolloiksi).Toinen oli rohkeus (jota isämme osoittivat vapaustaisteluissa)sekä työteliäisyys(jolla maatamme on rakennet ja useat rakentajat ovat menneet maailmalle jossa heitä on pidetty erittäin aikaasaavina työntekijöinä)
Nämä asiat pitäisi pitää kunniassa ja maamme kulttuuri oikeisiin asemiin uudestaan.Tämä kulttuuri on Syntynyt Suomen olosuhteista ja on sille sopivin.Jos joku haluaa omaa kulttuuria tunkea Suomeen tehköön sen kunhan se on suomen lakien mukainen,eikä häiritse kansan elämistä.

Jos joku rikkoo lakia ja aiheuttaa vahinkoa ,korvatkoon hän työllä vahingon.
Tämä Matti Hirvonen tunee persut näköjään hyvin,mutta minä en tunnen häntä ,helpointa on haukkua tuntematonta, siksi Mattia en haukukkaan vaikka hän osoittaa itsensä osin tunnetuksi.
Turun Perussuomalainen ilman mersua.

Lauri Korhonen

Hmmm.

Kehitys jota Packalen (ps) ehdottaa ei ole tietenkään suotavaa. En siis kannata ajatusta toisin sanoen.

Tästä pääsemme seuraavaan kysymykseen. Koska segregaatio kehitys ei ole suotavaa onko mahdollista ottaa käyttöön keinoja joilla vastaava kehitys nk luonnollista tietä voidaan estää?

Jos mikäli jokin alue missä kaupungissa tahansa näyttää kehittyvän tuohon suuntaan "kuin itsestään" niin pitääkö virkamiehille antaa ohjeet että kaupungin tuki sekä palvelut alueella lopetataan. Tai ainakin että tukea ei lisätä jos sillä voidaan kehitys pysäyttää. Vai lisätäänkö jotta kehitys nopeutuisi.

Koska jos kehitys sallitaan ja tukea lisätään - sehän tarkoittaa että kaupunki toimii sillä tavalla ikävästi kuten Packalen ehdottaa. Ikävästi siis.

Siis mikä neuvoksi. Tehdään kuten Packalen ehdottaa vai estetään se aktiivisesti - käytännössä kuinka?

Merkit viittaavat siihen että kehitys Suomessa jatkuu kuitenkin Packalenin ehdottamaan suuntaan. Se tapahtuu luonnostaan ellei kehitykseen puututa. Ei tarvita mitään pisteytyksiä. Riittää kun annetaan olla ja kehittyä.

Kuinka asiaan pitäisi puuttua. Onko ideoita.

Anyone?

White flight termi lienee jokaiselle tuttu. Ellei niin linkin takaa voi tutustua (in english).
http://en.wikipedia.org/wiki/White_flight

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

No ihan yksinkertaisesti esimerkiksi uusia asuinalueita luotaessa huolehditaan siitä, että alueilla olisi tasaisesti vuokra- ja omistusasuntoja. Kattavampi katsaus asuntopolitikkaan ratkaisuineen täältä:

www.liiankallis.fi

Lauri Korhonen

Hyvä suunnitelma.

Entä jos niihin asuntoihin ei suostu kukaan muuttamaan - sellainen väki joille asunnot on alunperin ajateltu. Se varakkaampi väki toisin sanoen. Tai jo siellä oleva väki muuttaa pois kaikesta huolimatta. Ihan vaan vaikka koska ei pidä alueesta ja tai kehityksestä alueella.

Ei kaikki ole aina rahasta kiinni kaikilla.

Entä jos segregoitumista tapahtuu kaikesta huolimatta? Jos kehitys on väistämätöntä vaikka maahanmuuton seurauksena. Jos maahanmuuttajat hakeutuvat omiensa pariin ja muu kykenevä väki haluaa pois. Pidätkö ihmiset väkisin alueella vai mitä teet. Lisää asuntoja? Jos kehitys jatkuu silti?

Tai siis - nyt hokasin. Siis kiistätkö sinä white flight ilmiön olemassaolon?

Kiellätkö maailmalla tapahtuneen t o d e l l i s u u d e n?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Meidän talossa oli paljon mamuja ja pari valkonaamaista häirikköä, jotka eivät onneksi koko aikaa mellastaneet. Black flight varmaan toteutui sitä mukaa kun mamut saivat säästettyä rahaa parempiin kämppiin, kukapa ei haluaisi lastensa kanssa paremmille alueille.

Lauri Korhonen

Toivotaan että onnistuvat. Mainitsemasi paremman väen muuttaessa pois jäljelle jää kuitenkin ne ongelmat ja näin segregaatio teilläkin päin jatkuu.

Lauri Korhonen
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Heh heh Lauri Korhonen keskustelee näin: Koska Halla-aho on sanonut että maahanmuuttajat huonontavat asuinaluetta niin se on sitten niin. Ainoa vain että noin se ei mene.
Lähiöt ja köyhyys ja sosiaaliset ongelmat ovat nuiville vain nuivan agitaation väline eikä mitään muuta. Normaali-ihmisille lähiöt ovat oma tai sukulaisten tai kaverien asuinpaikka jota ei viitsisi turhaan mollata.

Lauri Korhonen

Packalen hau hau hau. Persut hau hau hau. Paskat ideat hau hau hau.

Nyt olen minäkin haukkunut. Voitaisiinko jo mennä käsittelemään itse asiaa.

Pystyykö?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Valitettavasti näet jälleen turhaa vaivaa. Ei näillä ihmisillä ole mitään halua keskustella vakavasti itse substanssista, eli tässä tapauksessa segregaatiosta, koska he eivät suostu näkemään todellisuutta ja kiistävät lähiöongelmien olemassaolon. Tätä kukaan täysipäinen ei kenellekään toivo, mutta valitettavasti minusta tuntuu sitä, että vallitsevaan todellisuuteen herääminen vaatii sen, että naapurin tai oma auto eräänä yönä poltetaan fanaattisen väkijoukon toimesta. Muutoin ikuinen silmien sulkeminen vain jatkuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaipa Halla-aho tietää miten maahanmuuttajat huonontavat asuinaluetta, vilkaisin juuri netistä haastattelusta että asuu Eiran lähetystöalueella:)

Lauri Korhonen

Niin tosiaan. Kai Eira on yhtä hyvä syy evätä puheoikeus sekä oikeus mielipiteisiin kuin mikä muu seikka tahansa? Eira on muistaakseni kuuluisa suomenruotsalaisista vanhemmista naisihmisistä muistanko väärin.

Paremmin varmaan joku Savolainen tietää vaikkapa Helsingin asiat. Aina voi kysyä niiltä sitten. Tai Suomen Turusta mikä jottei. Jos ette Halla-ahoon luota.

Mitenkä oli niiden vastausten laita? Ideoita?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Voidaanko siis ajatella, ettei Halla-aho ainakaan yritä "puhua" (kuvitteellista) Kontulan kämppäänsä arvokkaammaksi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #104

Vaikka kuinka nuivat lähiöitä yrittävät loata niin asuntojen hinnat eivät vaan laske pääkaupunkiseudulla eikä kehyskunnissakaan. Eira on kai yleensä ihmisten ulottum,attomissa ja siksi niistä hinnoista ei tarvitse edes puhua.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #105

Helpottaisi keskustelua vallan reippaasti, jos kommunikoinnissa ei olisi tällaista tahatonta tai tahallista väärinymmärtämistä.

En minä puhunut yleisestä hintatasosta, sen liikkeistä. Kerroin siitä, että puhumalla hoidettaisiin lisätienestejä - siihen hintatasoon mikä nyt parhaillaan sitten sattuu olemaankin.

Tästä ilmiöstä käytetään myös sanontaa, että on oma lehmä ojassa.

Joten jospa siivoat kommentistasi pois "nuivat" (eivät liity asiaan millään lailla), "lokaamisen" (ei liittynyt kommenttiini), yleisen hintatason muutoksen (en ottanut sitä lainkaan esille).

Jäljelle jää käytännössä toinen virke, enkä nyt siitä ole kanssasi lainkaan eri mieltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #107

Mutta mehän vaan olemme eri mieltä ja havaitsemme eri tavalla. Minä havaitsen oikeistolaisen lähiömollauksen joka alkoi jo ennen nuivia. Joku kirjoitti kirjan jossa haukuttiin kaikki hesalaiset jotka asuivat ratikkalinjojen ulottumattomissa ja se kirja sai paljon huomiota en vaan muista nimeä.

Lauri Korhonen

Lappalainen. Halla-aho on toki kiinnostava persoona mutta - Halla-aho hau hau hau.

Nyt tuokin hoidettu niin voidaan keskittyä asiaan. Tai Hommaan miten vaan tahdot.

Jos huomasit laitoin toisenkin linkin. Linkin takaa kerrotaan näin.

"Segregaatio
Segregaatio voi olla joko enemmistön harjoittamaa eristämistä tai vähemmistön omaehtoista eristymistä. Jälkimmäistä esiintyy silloin, kun vähemmistön jäsenet korostavat vain omaa kulttuuriaan ja vetäytyvät kanssakäymisestä valtaväestön edustaman kulttuurin kanssa. Tällainen asenne voi tarjota tilapäistä suojaa, mutta sisältää myös riskejä. Se voi johtaa kyvyttömyyteen osallistua laajempaan yhteiskuntaan."

Mehän olemme samaa mieltä sinä ja minä. Emme kumpikaan pidä Packalein esittämästä ajatuksesta. Minusta on kiva että pystymme olemaan samaa mieltä. Toivottavasti sinustakin.

Hyvä.

Meillä on varmasti joitakin hyviä käytännö ideoitakin jotta Packalenin visio ei toteutuisi - varmaan sinullakin? Kertoisitko niistä henkilöön käymisen sijaan.

Olisin kovin otettu jos esittäisit pari omaa ideaasi aiheesta - ei henkilöistä.

Kiitos <3

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Segregaatio ei ole kumpaakaan, ei enemmistön harjoittamaa eristämistä eikä vähemmistön omaehtoista eristymistä, vaan enemmistön harhoittamaa eristymistä. Vähemmistöt eivät segregoidu vaan enemmistö. Nykyään ueimmiten varakkaat ja hyvin toimeentulevat.

Segregaatio on tietyllä tapaa luonnollinen kehitys. Jo 1920-luvulla syntyi USA:ssa käsite "white flight". Mustat olivat vasta vapautettuja orjia, varattomia ja kouluttamattomia. Alueilla, missä heitä oli runsaammin sai köyhän alueen maineen. Niinpä monet halusivat päästä arvostetummille alueille asumaan, varakkaampien pariin. Siellä asuvina hekin kehtasivat sanoa missä asuvat kysyjille. Siinä järjestyksessä lähdettiin kuin varallisuus antoi mahdollisuuden. Mustat amerikkalaiset jäivät jäljelle. Aivan samasta ilmiöstä on kyse nykyäänkin, mutta Jouni Snellmanin kertoma black flight on nykyään myös mahdollinen.

USA:ssa tuloksena oli mustien asuttama alue, ja toisaalta valkoisten asuttama alue. Siinä mielessä segregoituneita. Mutta kun puhutaan varsinkin Ruotsin lähiöistä, niin segregoituneiksi tulevat lähtijät, useimmiten ruotsalaistaustaiset. Lähiö on edelleenkin monien kansallisuuksien asuttama, siellä puhutaan monia eri kieliä ja ulkomaalaisten lisäksi siellä asuu jostain syystä syrjäytyneitä ruotsalaisiakin. Siellä asuu myös hyvinkoulutettuja ihmisiä. Sinne tulevat uudet asukkaat ovat usein niitä köyhempiä ja siis vastatulleita maahanmuuttajia. Varakkaat segregoituvat.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #101

Valitettavasti "Suvaitsevaisuus Länsi-Euroopassa" -sivusto on eri mieltä kanssasi.

http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaitsevaisuus/suvai...

I rest my case.

Toisaalta eikö ole sama kuka eristäytyy jos lopputulos on sama?

Koska lopputulos sama niin kannattaisiko mieluummin pohtia niitä syitä kuin keskittyä semantiikkaan?

Tai jos lopputulos eri niin sitten semantiikalla voi olla merkitystä. Miten on?

Lauri Korhonen

C'mon Puheenvuoron väki. EI VOI olla näin vaikeaa. Kertokaa jo neuvonne ja ratkaisut ym kysymyksiin (#68).

Rohkeasti nyt kunnon neuvoja kehiin. Segragaatio ei odota.

Tapani Porola

Packalenin oleellisin kysymys nähdäkseni kuuluu:

" Se lähtee siitä kysymyksestä, miksi vain varakkailla ihmisillä on oikeus kasvattaa lapsensa turvallisessa ja virikkeitä tarjoavassa ympäristössä, mutta köyhillä kunnollisilla ihmisillä ei ole? "

http://yle.fi/uutiset/packalen_ei_slummi_vaan_muit...

Ehkä ketjun aloittaja voi vastata vastata tähän?

Lauri Korhonen

Koska Packalein visio on kökkö niin nyt pitäisi pystyä varmistamaan ettei niin tapahdu. Todellakaan niin ei saa tapahtua. Tästähän olemme kaikki täällä samaa mieltä. Ainakin melkein kaikki.

Siis jotta niin ei tapahtuisi - ja kehitys pysähtyisi jos on jo tapahtumassa jossain - tarvitaan toimiva strategia jolla segragaatio estetään. Pisteillä tai ilman.

Eikö kellään ole mitään uutta ideaa segregaation ja white flight ilmiön estämiseksi?

Me siis tyrmäämme Packalenin ajatuksen mutta emme tee asialle mitään - visio uhkaa toteutua emmekä voi mitään.

Olemmeko sittenkin samoilla linjoilla Packalenin kanssa? EI VOI. EI VAAN VOI.

Tai mitä jos... jos ajoimmekin miinaan?

OMG. PUM!

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"" Eikö kellään ole mitään uutta ideaa segragaation ja white flight ilmiön estämiseksi? ""

Ei näyttäisi olevan. Lueskelin tuossa ihan tämän hirvittävän sylkemisen syyn selvittämiseksi läpi neljä keskusteluketjua joissa tätä Packalenia parjataan, enkä löytänyt niistä ainoatakaan vaihtoehtoista esitystä sosiaalisten ongelmien hallitsemiseksi tai maahanmuuttolähiöistä pakenemisen pysäyttämiseksi.

Satoja ja satoja kommentteja täynnä pyhää vihaa. Kaipa ihmisillä on nahkansa alla ihan valtava tarve saada sylkykuppi johon sylkeä.

Mielestäni on selvää että yhteiskuntamme tulee edelleen hajoamaan sosiaalisesti, eivätkä myöskään maahanmuuttoon liittyvät ongelmat tule vähenemään. -- Kuitenkin ainoa tapa jolla kansalaiskeskustelussa itse ongelmiin reagoidaan on estoton turskahdus tekopyhää rasistijahtia.

Enpä tiedä mistä pitäisi aloittaa. Poliittisten leimarautojen heiluttelu ei ainakaan auta, sille kun ei tule loppua eikä asioihin koskaan päästä.

Itse olen yrittänyt selvitellä kansalaiskeskustelussa käytettäviä avainkäsitteitä, mutta eipä niiden ajattelemiseen haluta aikaa ja vaivaa uhrata. Ihmiset uskovat jo tietävänsä kaiken mikä heidän tarvitsee tietää.

Ja tämä rasistijahti. Onhan se varmaan niin palkitsevaa. Siinä saa tukea joka puolelta ihan virallisia instansseja myöten, ja pääsee inhoamaan ihan sydämen kyllyydestä.

Kirjoitin asiasta kommentin myös tuonne Äärelän blogiin:

http://indy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/157213-nyt-ap...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Minä taas en ole ihan varma onko kyseessä sosiaalisten ongelmien hallitseminen muuten kuin niiden siirtäminen paremman väen lähistöltä jonnekin piiloon. Vähän sama kuin ruokajonon siirtäminen pois laskemasta kiinteistöjen arvoa.

Jätän ottamatta nyt toistaiseksi kantaa,koska en ole päässyt vielä lopputulokseen miten tuollainen keskittäminen toimisi. Onko kaikki halukkaita siirtymään tarkkailevan silmän alle.. Niitä joita se auttaa,asia on tietysti hyvä,mutta ne loput on vielä kyseenalaisia.

Tulisiko tästä sitten kokonaisvaltaisesti sosiaalisten ongelmien ratkaisu vai siirto näkymättömiin?

Tampereella on ilmeisesti tällainen ollut käytössä jo pitkään ja se kuulemma toimii,mutta se ei toimi varmaankaan ilman panostusta sen toimintaan.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #82

Riippumatta siitä miten se toimii niin sitä tapahtuu. Piste.

Mutta sitä ei saa tehdä kuten Packalen kertoo. Toisaalta sitä ei ole keinoja vastustaakaan joten - jokainen lopulta tekee kuten Packalen neuvoo.

Mitä nyt hieman jotkut meistä väliin rasisteja jahtaamme ja yritämme näyttää itse hyvältä - jottei vaan omien ajatustemme onttous tai olemattomuus paljastuisi.

Tai jotenkin niin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #85

Äläs nyt pisteytä vielä,eikä mitään chessmatea vielä ainakaan laita :D

Se,että jotain tapahtuu nyt niin tarkoittaako se kyseisen tilan tai toiminnan hyväksymistä tulevaisuudessa? Me ei kyetä muuttamaan nykyhetkeä mihinkään,mutta tulevaisuuteen voidaan vaikuttaa,jos tahtotilaa löytyy.

Rasistien jahtaaminen on ollut jo pari vuotta aivan sekopäistä hommaa..todellakin noitavainoa kuten Oikkonen esittää. Vähän samaa kuin sanoa kaikkea sosialismiksi tai kommunismiksi mitä ei sitä ole..se on aivan samaa. Minusta kyseessä on kielipeli..todella ärsyttävä seurattava kielipeli.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #88

Mielenkiintoni heräsi. Kerrotko kuinka asiaan voidaan vaikuttaa. Ennen kuin vastaat please lue aikaisempi kommenttini ja sitä edeltävät ensin. Uusia ideoita kaivataan.

http://ollikohonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/157219...

Katsotaan se chessmate kanssasi sitten myöhemmin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #89

Demokratiassa asioihin vaikutetaan keskustelemalla ja todella tehokkaasti vaikutetaan yhteistyöllä saman idean puolesta keskustelemalla.

Tämäkin asia on jälleen sellainen mitä pitäisi yhdessä miettiä..varsinkin niiden asianosaisten kanssa joita tämä asia koskee. Mitä he ovat mieltä asiasta jne.

Tämä voisi paljon avata ajatuksia asiasta. Mikäli juopolle se on ihan se ja sama missä hän on,niin sitten se on varmaankin se ja sama muillekkin.

Mikäli narkkarille ei ole ihan sama missä hän asustaa,niin häneltä voidaan kysyä,että mitä hän meinaa tehdä asian eteen toisten viihtyvyyden vuoksi,koska toisilla on esittää vaihtoehto oman viihtyvyytensä parantamiseksi.

Mikäli rikollinen löytyy ja esittää ettei ole ihan sama missä asuu niin..miksi rikollinen muuten olisi vapaalla jalalla? No,kuitenkin..sama stoori kuin narkkarin suhteen.

Yhdistävänä tekijänä on osapuolten näkemysten esittäytyminen,nyt ainakin ens alkuun.

Mutta sitten ne ongelmat mitä kovasti epäilen tästä juontuvan..ensinnäkin mikäli kerätään kaikki nämä juopot,narkkarit ja rikolliset nippuun niin heiltä unohdetaan todennäköisesti samalla hetkellä ihmisoikeudet. Ne ovat vain juoppoja,narkkareita jne.. tappakoot toisia siellä,kunhan meillä menee hyvin täällä. No..ehkä heidän oma valinta,mutta mehän heidät laitoimme sinne nippuun.

Toinen ongelma on poliisien valtakunta mikä tuosta muodostuisi kaikessa hulluudessaan...ja sekin olisi ok,koska äskön kertomani syy.

Kolmas ongelma on sitten se ympäristö joka antaa kasvu- ja arvopohjan siellä kasvavalle lapselle.Niillä lapsilla ei olisi edes mitään vertailupohjaa.

Näin..nyt jännään tuleeko chessmate.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #90

No nyt kun olet seurannut keskustelua täällä mitä olet mieltä keskustelun tasosta?

Jep sarkastinen kysymys. Ei tarvitse vastata.

Yhdessähän tässä on mietitty ja kaiku vastannut. Hau hau hau kuuluu joka puolelta.

Olihan tuossa sanoja peräkkäin mutta valitettavasti ajatus ei oikein auennut. Ydinajatus jäi löytämättä.

Esimerkiksi en luota siihen että esiin nostamasi tapaukset kykenisivät hahmottamaan asioita kokonaisuutena ja toisten ihmisten näkökulmasta. Siksi pidän heiltä kysymistä hieman - turhana. Kysyttäessä vastaukset tuskin tulisivat olemaan mitään sellaista mitä voitaisiin hyödyntää laajemmassa mittakaavassa.

(Eihän niitä vastauksia tahdo tulla täältäkään. Täällä sentään kuitenkin pyörii porukkaa jotka näyttää (tai näyttelee) että niitä kiinnostaa muutkin kuin omat asiat ja ajatukset. Tai jonkin piirin asiat ainakin. Suurinta osaa jollain tasolla.)

Löytyisikö sinulta varastosta jotain muuta ehdotusta asian hoitamiseksi. Jotakin konkreettisempaa ja tehokkaampaa kenties?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #91

Yhdessähän tässä ei ole mietitty laisinkaan vaan ollaan edelleen poteroissa. Ilman poteroita esiintyy vihreät ja osittain libertaarit. Kummallakin on jokin piiloagenda.

Pitkään on ollut jo tapana,että joku tuo ehdotuksen jostakin niin se haukutaan.. Mitään ajattelua sen ympärillä ei tapahdu. Syyllistyn tähän toki itsekkin..viimeksi Ilaskiven kanssa. :)

"Esimerkiksi en luota siihen että esiin nostamasi tapaukset kykenisivät hahmottamaan asioita kokonaisuutena ja toisten ihmisten näkökulmasta."

Älä huoli..ei kyllä valtaosa muistakaan kykene saamaan minkäänlaista holistista kuvaa aikaiseksi nykymenosta (tai sitten ainakin osaavat taitavasti olla hiljaa siitä). Kyhnätään jonkin pienten yksityiskohtien kanssa ja tuodaan ne sitten kuin kokonaisuutena esille.

Eihän tässäkään tapauksessa ketään ole kiinnostunut esille nostamieni näkökulmasta,vaikka ainahan turvallisuutta myydään siten. Tuli ihan mieleeni tämä valvonta mikä lisääntyy jatkuvasti..sekin tehdään näet meidän turvallisuuden vuoksi aivan kuten nämä nyt siirrettäisiin heidän turvallisuutensa vuoksi jonnekkin syrjään.

Olet siis toiminnan miehiä ja haluat jotain konkreettisempaa. No sitä en lähde tarjoamaan sen enempiä kuin,että maahanmuutosta voisi pitää kunnollisen kansalaiskeskustelun ja sen jälkeen kansanäänestyksen. En tiedä voidaanko asialle enään mitään kielteisiä päätöksiä tehdä,kun EU:ssa ollaan,mutta kävisi ainakin selville,että itsenäisyys oli ja meni.

Se on vielä yksinkertainen asia..mutta saman maan kansalaisten kanssa onkin sitten totinen paikka,koska sen seuraamukset voi olla melko raskaita. Tulevaisuus ei tarjoa mitään helppoa tietä,koska raha tullaan nostamaan hierarkiassa korkeimmalle paikalle ja loput sitten tapahtuu sen ehdoilla. Sen puolesta tämä varmaankin on vasta alkutekijöissä.. hommahan päätyy siihen,että köyhiin ei ole varaa ja kuvitellaan köyhyyden häviävän siten. Kuitenkaan rahataloutta ei ole olemassa ilman köyhiä..niin ikävä muistutus kuin se onkin sen toiminnan epäkäytännöllisyydestä.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #92

Ja poteroissa pysytään jatkossakin se on selvää. Tupla ja kuitti.

Lauri Korhonen

Jos kykenisin tuntemaan myötähäpeää rasistijahtaajien puolesta niin nyt varmaankin olisi sen paikka.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Meidän on näihin saakka ollut pakko hyväksyä se, että ihmiset viihtyvät parhaiten kaltaistensa seurassa. Kyllä asia on niin, että vain rikkaat voivat valita vapaasti missä ja miten haluavat asua. Köyhien on näihin saakka ja yhä edelleen pitänyt sietää lähistöllään kaikki mahdolliset ongelmakansalaisten ryhmät.

On oikein, että ongelmakansalaisia jaetaan reilummin eri asuinalueille. Silloin he ovat kaiken lisäksi paremmassa valvonnassa ja saavat parempaa huoltoa ja tervehtymisen mahdollisuuksia.

Suurkiitos töölöläiselle monimiljonäärille Niklas Herlinille, joka on ymmärtänyt tämän problematiikan ja tuonut sen upeasti esille.

Entä miten Vasemmistoliitto selittää vähäväkisille, että puolue roikkuu hallituksessa Kokoomuksen apupuolueena? Ei sieltä pääse kunnolla estämään eriarvoistumista.

Lauri Korhonen

Eli aina kun yksi rikas muuttaa lähetämme muutaman köyhän perään? Vaikka ulkomaille asti?

Sori mutta et taida tuntea rahan voimaa.

Lauri Korhonen

Kerrotko kuinka vasemmisto voisi oppositosta käsin ajaa politiikkaansa ml maahanmuuttopolitiikka paremmin kuin samanmielisen Kokoomuksen kanssa hallituksessa.

Ai miksikö maahanmuuttopolitiikka pitää tähän vetää? Ks laittamani segregaatio ja white flight linkit yllä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eikö tätä luokittelua käytännössä ja hiljaisesti ole jo toteutettukin ?
Lapsiperheet, vanhukset, mamut, narkkikset, juopot ja konnat ovat todellisuudessa ryhmitelty pitkälti omille alueilleen ja omiin talohinsa kaupunkien vuokrayhtiöiden toimesta.

Poliisikin aivan varmasti tuntee ne varsinaiset eri kaupunkien ongelmapesäkkeet voimatta kuitenkaan varsinaisesti puuttua näiden ongelmien laatuun tai määrään, jotka mahdollisesti aiheuttavat suurtakin mielipahaa ja turvattomuutta osalle asukkaista varsinkin vuokrataloissa.

Mm. pienten lasten on turvatonta leikkiä pihoilla, joilta löytyy monenlaisia pilleripurkkeja ja neuloja jopa hiekkalaatikoista, monien muiden jätösten ja lasinsirujen seasta.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Mikä auttaisi näihin ongelmiin? Asumisen osalta viittasin jo Vasemmistonuorten Oma koti liian kallis - kampanjaan, josta on hyvät vihjeet tähän.

Toisekseen tekisin ison panostuksen ennaltaehkäiseviin palveluihin. Esimerkiksi jos ajatellaan lastensuojelua, niin Imatralla tehdyt panostukset ovat maksaneet itsensä takaisin huostaanottojen vähennyttyä ja näin raskaita laitospalveluita ei tarvita samalla tavalla. Siitä parempi suunta voi oieta, kun syrjäytymisen kierrettä ei pääse niin syntymään.

Lauri Korhonen

Kohonen. Selkeää joo. Entä millä vasemmisto estää että nk parempi väki ei muuta halpojen asuntojen taivaasta pois muuanne ja vastaavasti etteivät esimerkiksi etniset ryhmät pyri asettumaan samoille alueille?

Muista segregaatio. Muista white flight. Edelleenkään ei löydy vastauksia todellisille ilmiöille. Alkaa vaikuttaa että vasemmisto on yhtä kädetön todellisten ongelmien edessä kuin muutkin. -Tai lähes kaikki muut siis.

Kuinka vasemmisto rakennatte lisää alueille jotka ovat jo täynnä?

Teetkö luettelon meille. Kerrotko mitkä kaikki tekijät aiheuttavat syrjäytymistä ja pahoinvointia ja johtavat seurauksiin joista on kirjoitettu.

Mitenkä teillä sairaanhoidossa. Ovatko merkit sellaiset että pian jo yhteiskunnassa helpottaa?

-

Yhteiskunta suojelee ihmisiä sen minkä pystyy jo nyt. Mutta kuka suojelisi ihmisiä vasemmistolaiselta yhteiskunnalta jossa joka ongelmaa ratkomaan tarvitaan systeemi ja sen virkamies?

Pian tarvittaneen jokaiselle oma virkamies selän taakse vahtimaan ja korjaamaan syrjäytymisiä. Suomi velkaantuu jo nyt mitä - oliko se vajaat 10 miljardia euroa vuodessa. Fantastista joku sanoisi.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

On erinomaista, että Suomi on tähän mittaan asti säästynyt kaupunginosien asutuksen sosiaaliselta eriytymiseltä, segregaatiolta. Sen ansiosta Helsinki on vuodesta vuoteen valittu maailman kymmenen parhaan keskisuuren kaupungin joukkoon asukkaiden kannalta.

Tuolla kymmenen listalla ei muuten ole yhtään Yhdysvaltain kaupunkia, joissa segregaatio on levinnyt, kun mitään ei ole tehty sen estämiseksi.

Parhaiden asuinpaikkojen listalla on tavallisesti ollut neljä tai viisi Australian ja pari kolme Kanadan kaupunkia sekä ainoina Euroopasta Wien ja Helsinki. Jos Packalénin suunnitelmia alettaisiin soveltaa käytäntöön, Helsinki putoaisi armotta tuolta listalta.

Kannattaisi ottaa selvää siitä, miten Australiassa ja Kanadassa on torjuttu segregaatiota.

Lauri Korhonen

Totta. Miten mainitsemasi maat suhtautuvat maahanmuuttoon ja etenkin nk humanitaariseen maahanmuuttoon?

Onko löydettävissä eroja Suomeen nähden?

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Lauri Korhonen kirjoitti:
"Totta. Miten mainitsemasi maat suhtautuvat maahanmuuttoon ja etenkin nk humanitaariseen maahanmuuttoon?
Onko löydettävissä eroja Suomeen nähden?"

Tunnen paremmin Australian tilanteen. Sanalla "maahanmuuttaja" ei ole Australiassa samaa kaikua kuin Suomessa, koska jotain neljännes Australian kansalaisista on syntynyt ulkomailla. Suurin osa näistä tulokkaista on Euroopan maista. Kansallisuuksien kirjona Australia on siis jotenkin EU:n kaltainen.

Australiassa asuvista suomalaisista suuri osa on muuttanut vuoden 1960 molemmin puolin tai sitten kymmenkunta vuotta myöhemmin. Tuolloin Australia suorastaan haali väkeä varsinkin Euroopan maista.

Itse vietin kolmisen vuotta Australiassa 1982-84 ja 1988-89, jolloin toimitin australiansuomalaista lehteä ja radiolähetyksiä ja lähettelin juttuja Yleisradiolle.

Viime vuosina Australiaan on Suomesta muuttanut eri alojen asiantuntijoita ja ns. työperäistä väkeä. Maahanmuuttoa hoidetaan pisteytysjärjestelmän avulla.

Nk. humanitäärisiä maahanmuuttajia Australia ottaa vastaan samassa suhteessa kuin Euroopan kehittyneet maat. Australialle on venepakolaisista tullut suurin piirtein samanlainen ongelma kuin Etelä-Euroopalle. Australia on torjunut pakolaisten veneitä rannikoiltaan ja sijoittanut venepakolaisia mm. Papua-Uuteen-Guineaan ja Nauru-saarelle. Siellä pakolaisten leireillä olot ovat melkoisen surkeat.

Olen asunut Australian kaupungeista Sydneyssä ja Brisbanessa, kummassakin esikaupunkialueella. Sydneyn esikaupunki oli hiukan varattomamman väen, mm. Aasiasta tulleiden maahanmuuttajien asuttama. Mutta elämä oli leppoisaa. En törmännyt väkivaltaan. Brisbanessa asuin melko kaukana keskustasta hyvin väljästi. Naapureja ei siellä juuri tavannut lainkaan.

Australian suurimmissa kaupungeissa ei ollut kaupunginosia, joita mielestäni voisi nimittää slummeiksi. Sydneyssä, Melbournessa, Brisbanessa ja Perthissä saattoi kävellä vaikkapa aamuyöllä ilman pelkoa.

Kannattaisi ottaa selvää, miten Australian suurkaupungit ovat voineet säilyä tällaisina.

Käyttäjän kalevisaas kuva
Eero Saastamoinen

Kyllä ne poisluokitelleiksi joutuneet ihmiset ovat jo kaikkialla listoilla.

Eivätkä tule saamaan koskaan mitään asuntoa hyviltä alueilta!

Ei siihen tarvita mielipiteitä puolesta eikä vastaan kansanedustaja-poliisilta, ei ministeriltä eikä bloginkirjoittajilta!

Kurja vain jää aina ilman kunnon asuntoa asutuskeskuksissa!

Köyhissä kunnissa alkoholistikin voi saada kolmion yksin vuokrattua!

Näin se vain on!

Ei syytellä ketään ässäs-miehiksi, kyllä kauniita puheitakin viljelevät tarvittaessa osaavat syrjiä ja luoda tahtomattaan slummeja!

Ei niitä tule yhdenkään yksityisen poliisin tekojen ja puheiden jälkeen!

Politiikka on muutenkin vain henkisten savikiekkojen heittelyä ja tarkoituksellista ohi- ja selkäänammuntaa, kuten teki nyt Timo Soinikin!

Toivottavasti kukaan ei enää mene Timon lankaan! Lapissa lankaan pyydetään pienlintuja - riekkoja Q!

Toimituksen poiminnat